Την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να υπάρξει συμφωνία εξέφρασε η Άγκελα Μερκελ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, η Γερμανίδα καγκελάριος εξήγησε ότι είναι ανάμεσα σε λεπτομέρειες, οι οποίες δεν συζητήθηκαν σήμερα. Αντίθετα, εξήγησε, υπήρξε συζήτηση για χρηματοδότηση. «Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση. Το χρέος είναι βιώσιμο και μπορεί να αποπληρωθεί. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, μιλάμε για τη χρηματοδότηση» υπογράμμισε η κα. Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που παρουσίασε σήμερα ο κ. Τσίπρας αποτελούν πρόοδο, διαμήνυσε η καγκελάριος, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα.

«Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπλήρωση του χρέους».

Όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η κα. Μέρκελ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν για τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup την Τετάρτη και ότι η ίδια επιθυμεί το Eurogroup να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα υπάρξει η αποδοχή της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια.

Διαβάστε επίσης:

Την Τετάρτη συνεδριάζει εκτάκτως το Eurogroup
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 00:23

«Οι ελληνικές προτάσεις ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των δανειστών»
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 00:26

Λαγκάρντ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά εντός των επόμενων 48 ωρών
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 00:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης