Σε… βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο έπειτα και από το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ.

Με τις πιέσεις των εταίρων να γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές για τα ζητήματα-αγκάθια, ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνητικό του επιτελείο καλούνται να διαμορφώσουν την περαιτέρω στάση τους ως προς τα αιτήματα των δανειστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τραπέζι «πέφτουν» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα δάνεια» όπως επίσης και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος μετά το τέλος της συνεδρίασης του χθεσινού Eurogroup ανέφερε πως «παραμένουν ανοιχτές οι συζητήσεις. Πρέπει να βρεθεί μία λύση που, από τη μία, θα προστατεύει τους πλέον ευάλωτους πολίτες και ταυτοχρόνως δεν θα εκμεταλλεύονται οι υπόλοιποι το πλαίσιο».

Από το Μαξίμου διαρρέεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς του υποχωρήσεις για το θέμα των κόκκινων δανείων, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αποσπάσει την συναίνεση όσων υπουργών διατηρούν επιφυλάξεις και όσων διαφωνούν ανοικτά με την σκληρή γραμμή των δανειστών έναντι των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και την επί τα χείρω αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη.

Στο κλίμα αυτό, το υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται σήμερα στις 10.30 π.μ. για να συζητηθούν τα ανωτέρω ζητήματα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Βουλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης