Τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίστηκε μετά τα ναυάγια των τελευταίων ημερών στη Μεσόγειο.

Παρόλο που στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών δεν αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας, η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους αναζητώντας μία λύση πολιτικήΓια τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα υπήρχε «αμοιβαία βούληση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι η στάση του πρωθυπουργού θα παραμείνει η ίδια αναφορικά με την πάγια θέση της Ελλάδας για αμοιβαία επωφελή λύση. Ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε ακόμη πως «πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Δεν μπορούν να σέρνουν μια τέτοια λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να είναι πλήρως ενήμερος από εκείνον για όλα τα επιμέρους οικονομικά θέματα, έπειτα και από το ταξίδι του υπουργού στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών δεν αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας, η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους αναζητώντας μία λύση πολιτική.

Τα περιθώρια στενεύουν, καθώς έχει δοθεί προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου, και ενώ η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει πολιτικούς συμμάχους για την επίτευξη συμφωνίας, οι εταίροι έχουν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση: αποφασίζουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν αμείλικτους αριθμούς, συγκεκριμένα μέτρα και καθόλου αφηρημένες μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώ οι διαπραγματεύσεις φαίνονται να έχουν παρουσιάσει μια καμπή, άγνωστη παραμένει η έκβαση του σημερινού ραντεβού στις 15.30 ανάμεσα στους ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας.
Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης πάντως επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας, πως η συνάντηση αυτή θα δώσει μια νέα ώθηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας -έστω και μερικής- με στόχο να ανοίξει σύντομα η «κάνουλα» και να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία -εάν όχι στα τέλη του Απρίλη, τουλάχιστον στις αρχές του Μάη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης