Πέτρος Σιδερέας

Τα σαξόφωνα, τα κοντραμπάσο και οι τρομπέτες είχαν την τιμητική τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, συνοδεύοντας την ήδη μαγική ατμόσφαιρα του χωριού σε όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ του. Συνολικά 35 Νορβηγοί και πολλοί Έλληνες μουσικοί κατέφθασαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής, που διεξήχθη για πρώτη φορά στις 10-16 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την διοργάνωση έφεραν εις πέρας από κοινού το Sarpsborg Jazz Club Norway με τον Δήμο Δυτικής Μάνης και οι λάτρεις της Τζαζ, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά συναυλίες και εργαστήρια στην Πλατεία, στις Θαλάμες, αλλά και στην «Tikla», την «Aquarella» και πολλά άλλα καφέ, εστιατόρια και μπαρ του χωριού, με δωρεάν μάλιστα είσοδο για τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μπάνιο στις παραλίες της Καρδαμύλης από το πρωί, βόλτες στο χωριό αλλά και διάφορες… παράπλευρες δραστηριότητες όπως γευσιγνωσία κρασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο οι ξένοι, όσο και οι εγχώριοι επισκέπτες απόλαυσαν επτά ημέρες γεμάτες Τζαζ σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, έχοντας ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους και για την επόμενη χρονιά, και το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ αναμένεται να λάβει χαρακτήρα θεσμού στην περιοχή.

*Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Αβραμέα για τις φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης