Την παρθενική της νίκη στη φετινή Super League σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Κέρκυρα.

Οι Φαίακες επικράτησαν στην έδρα τους με 2-1 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, καταφέρνοντας να ξεφύγουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ της ομάδας του Μάντζιου σημείωσαν οι Αγρίτης και Γιάντσης, στο 29’ και στο 32΄αντίστοιχα, ενώ οι Κρητικοί μείωσαν με γκολ του Σόουζα στο 57’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κέρκυρα αγωνίστηκε από το 76ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής (2η κίτρινη) του Κοντοδήμου.

O αγώνας

Το σημερινό παιχνίδι είχε αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τους γηπεδούχους, καθώς αγνοούσαν τη νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, κι έτσι οι παίκτες του Μάντζιου μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι θέλουν περισσότερο τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι Φαίακες ευτύχησαν να πάρουν… αέρα δύο τερμάτων, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του «τριπόντου» σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 29ο λεπτό, ο Ανέστης Αγρίτης με ωραία λόμπα άνοιξε το σκορ για τον ΑΟΚ, ενώ στο 32’ ο Γιάντσης, που είχε περάσει στη θέση του Μπάρκογλου στο 26′, κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των Κρητικών.

Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Σίσιτς αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των προσπαθειών των Κρητικών, μην μπορώντας όμως να βρει διαδρόμους μέσα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Αυτό που δεν κατάφερε ο ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά του Α’ ημιχρόνου, το πέτυχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό, ο Σόουζα με γυριστή κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 2-1 για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Το γκολ αυτό ενίσχυσε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ενέτειναν την πίεση για την ισοφάριση. Η αποβολή του Κοντοδήμου και το γεγονός ότι η Κέρκυρα έμεινε από το 76′ με δέκα παίκτες ενίσχυσαν τις ελπίδες των Κρητικών, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η άμυνα των Φαιάκων άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε.

Βέβαια, τη βοήθησε και η τύχη, καθώς στο 89′ ο Περογαμβράκης έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Παπάζογλου με κεφαλιά σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα…

Κίτρινες: Λεόν, Γιάντσης, Καραλής

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης, Μοντέιρο, Ηλιάδης, Λεόν, Αγρίτης, Μπάργκογλου (Γιάντσης 26′ – Αρμένης 82′), Καραλής, Κρητικός.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Σόουζα, Βερόν, Μπανούσης (Περογαμβράκης 75′), Ζαχαράκης, Ιωαννίδης (Βιτώρος 46′), Σίσιτς, Κουτσιανικούλης (Ζορμπάς 46′), Παπάζογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης