Σε ένα παιχνίδι όπου ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη 1-0, απέναντι στον Άρη. Οι «κυανέρυθροι» στο τελευταίο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Λαμπρόπουλου στο 14’. Ο σκόρερ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 86’, ενώ στο 63’ την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Καμπάνταης.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Σε μία από τις περιπτώσεις που έφτασε στην περιοχή του Βελλίδη κατάφερε να σκοράρει. Ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής μετά από αδράνεια της άμυνας του Άρη έκανε το πλασέ και σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 63’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Λεωνίδας Καμπάνταης κλώτσησε τον Παντίδο και αποβλήθηκε αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Ο Πανιώνιος έχασε με κόκκινη κάρτα και δεύτερο παίκτη, καθώς στο 80’ ο Λαμπρόπουλος κτύπησε τον Γιαννιώτα εκτός φάσης. Στη συνέχεια μάλιστα, οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν, με τη συμμετοχή αρκετών από τους δύο πάγκους.

Μετά από διακοπή επτά λεπτών, ο αγώνας άρχισε ξανά και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους, φτάνοντας στη νίκη.

Πανιώνιος – Άρης 1-0

Γκολ: 14′ Λαμπορόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Ντούνης, Κουλουχέρης, Ρόβας, Γιαννακόπουλος – Ασλανίδης, Παπαστεριανός, Παντίδος, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Διούδης, Γιαννιώτας

Κόκκινες κάρτες:
63′ Καμπάνταης, 86′ Λαμπρόπουλος

Πανιωνίος:
Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης (87′ Αυλωνίτης), Μενδρινός (67′ Ανδράλας), Ντούνης (62′ Όκουε), Αραβίδης, Καμπάνταης.

Άρης:
Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Σουνάς (74′ Οικονομόπουλος), Ασλανίδης (37′ Nταμαρλής).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Πήραμε τη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και μέχρι ένα σημείο τα καταφέραμε. Τα παιδιά δουλεύουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, έκαναν απίστευτη προετοιμασία και έχουν επιδείξει μεγάλο χαρακτήρα. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι στον πάγκο και κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ. Το θέμα είναι να μπορέσω στη συνέχεια να δώσω τα φώτα μου σε αυτά τα παιδιά, ώστε να κάνουν μια καλή καριέρα. Τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν σε αυτούς και όχι σε εμένα».

Μάκης Κατσαβάκης:
«Δεν φανταζόμουν ότι θα ήμασταν τόσο κακοί. Ήμασταν έξω από το σκεπτικό να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Δεν εκμεταλλευτήκαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ούτε όταν ο Πανιώνιος έμεινε με εννέα παίκτες. Ήμασταν ασύνδετοι, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε μια πάσα και δεν τελειώναμε επιθέσεις. Είχαμε κακή εικόνα. Φάγαμε μια “σφαλιάρα”, αλλά πρέπει να βρούμε δύναμη και να σηκωθούμε, ώστε είμαστε πολύ πιο έτοιμοι για το επόμενο ματς με τον ΟΦΗ. Πήγαμε να βρούμε μια ισορροπία προς το τέλος του πρώτου μέρους. Κάπως πήγε να γίνει αυτό με το τελείωμα του ημιχρόνου, αλλά δεν έγινε. Θέλει προσπάθεια, να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να δούμε τα λάθη μας και προχωράμε».

Ερωτόκριτος Νταμαρλής:
«Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε και δουλέψαμε ολόκληρη την εβδομάδα για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Ήταν μια ξεχωριστή πρεμιέρα γιατί ο Άρης διαθέτει μια καινούργια ομάδα φέτος. Δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, απομένουν άλλα 29 παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον Πανιώνιο, να ανεβούμε ψηλά όμως έτσι είναι η μπάλα. Συνεχίζουμε. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και θα δίνει ότι έχει σε κάθε αγώνα ώστε ο κόσμος του Άρη να χαίρεται γι’ αυτό που θα βλέπει».

Κώστας Καπετάνος:
«Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να πιέσουμε τον Πανιώνιο και δεχθήκαμε το γκολ που έμελλε να ορίσει την τύχη της αναμέτρησης. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο δεύτερο μέρος, προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι, το ισορροπήσαμε, πιέσαμε τον αντίπαλο αλλά δεν βάλαμε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο κ. Κατσαβάκης προσπάθησε με αλλαγές να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Είχαμε την κατοχή, παίξαμε για μεγάλο διάστημα με παίκτη παραπάνω όμως δεν κάναμε την κλασσική ευκαιρία. Ο κόουτς ήθελε να παίξω εκεί λόγω εμπειρίας, επιχείρησα κάποια σουτ αλλά δυστυχώς δεν σκόραρα. Η προσπάθεια συνεχίζεται, δεν τα παρατάμε. Έχουμε άλλα 29 ματς. Συνεχίζουμε με πάθος και δύναμη για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Η ομάδα έδειξε μαχητικότητα. Είναι μια νέα ομάδα και όπως αρκετές ομάδες θα παλέψει για τον στόχο που έχει θέσει».

Βασίλης Λαμπρόπουλος:
«Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, Παίξαμε σαν να βρισκόμασταν σε τελικό. Θέλαμε νικηφόρα πρεμιέρα. Το υποσχεθήκαμε σε προπονητή, διοίκηση και κόσμο. Έστω και με εννέα παίκτες από δικά μας λάθη, διατηρήσαμε τη νίκη. Κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Χαίρομαι που πέτυχα το γκολ. Αυτό έκρινε και το ματς. Χαίρομαι που είμαι στον Πανιώνιο. Θα δώσω τα πάντα. Παρορμητικά έκανα το λάθος στη φάση της αποβολής μου που ήταν αυστηρή. Για εμάς τους Έλληνες αυτή η οικονομική κατάσταση είναι η έναρξη για να κάνουμε μία καριέρα που μπορούμε. Κατά διαστήματα παίξαμε καλή μπάλα. Από εκεί και πέρα, η κάθε διοίκηση πρέπει να πράξει ανάλογα. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε με ενθουσιασμό. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Μείναμε με εννέα παίκτες και έπρεπε να υποχωρήσουμε. Κρατάμε τη νίκη. Ο προπονητής μας έδειξε την εμπιστοσύνη του πριν από το παιχνίδι και αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης