Φάιναλ φορ της Εuroleague χωρίς Ολυμπιακό γίνεται; «Όχι δεν γίνεται» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής έκανε το καλύτερο δώρο στους φιλάθλους των Πειραιωτών, που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση στη διοργάνωση της Μαδρίτης.

Το τέταρτο παιχνίδι των ερυθρόλευκων με την Μπαρτσελόνα, για την προημιτελική φάση ήταν ακατάλληλο για… καρδιακούς, με τον Έλληνα φόργουορντ να «οπλίζει» με το άκουσμα της κόρνας και να «γράφει» το 71-68, που έστειλε το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 17 ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος παράλληλα έγινε και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ ο… λυτρωτής Πρίντεζης πρόσθεσε 14, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να πετυχαίνει 11. Από τους Καταλανούς κορυφαίοι ήταν οι Τόμιτς και Σατοράνσκι 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Αμπρίνες είχε 11.

Ο αγώνας

O Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε αγχωμένος και ήταν εξαιρετικά άστοχος, ωστόσο χάρη στην καλή του άμυνα κατάφερε να είναι μόλις έναν πόντο πίσω στο σκορ στο 10’(16-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «μπλαουγκράνα» εκμεταλλεύτηκαν κάποια νεκρά διαστήματά των Πειραιωτών και «τρέχοντας» σερί 8-0 μετέτρεψαν το 27-27 σε 27-35, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, όντας στο +8 (29-37).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα του Πασκουάλ έδειχνε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι φτάνοντας να προηγηθεί ακόμη και με 10 πόντους (29-39). Εντούτοις με πέντε πόντους του Μάντζαρη οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μπροστά και δεν επέτρεψαν στους Καταλανούς να ξεφύγουν στο σκορ.

Ο Πέτγουέι μπήκε στο παρκέ εκείνο το διάστημα και με δύο τρίποντες «βόμβες» έδωσε… ανάσες σκοραρίσματος στους Πειραιώτες, οι οποίοι πάντως είδαν και πάλι τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν με 37-45.

Στη συνέχεια η ομάδα του Σφαιρόπουλου με επιμέρους σκορ 9-1 «ψαλίδισε» τη διαφορά, πέρασε στη συνέχεια μπροστά για να κλείσει η τρίτη περίοδος με τις δύο ομάδες ισόπαλες 50-50.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος φαινόταν ότι θα εξαλλασσόταν σε θρίλερ. Όπερ και εγένετο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και την αγωνία στο κλειστό του ΣΕΦ να χτυπάει… κόκκινο.

Ο Βασίλης Σπανούλης με ένα τρίποντο στο 36′, με το οποίο σημειωτέον έγινε ο 2ος σκόρερ στην Ευρωλίγκα και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντη «βόμβα» κι αυτός (μπήκε μάλιστα με ταμπλό) έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά με 61-59.

Οι «μπλαουγκράνα» με βολές του Όλεσον με βολές στο 38′ πέρασαν μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (61-64), στο 1’30” ο Ολυμπιακός έχασε την κατοχή με νέο λάθος, ενώ με 1’14” να υπολείπεται ο Αμπρίνες με 1/2 βολές έδωσε στην ομάδα του… μαξιλαράκι ασφαλείας, τεσσάρων πόντων (61-65).

Οι ερυθρόλευκοι πάντως δεν κατέθεσαν τα όπλα και με τρίποντο του Μάντζαρη στα 58” μείωσαν και πάλι στον πόντο (64-65), ενώ στα 40” ο Λαφαγιέτ έκλεψε την μπάλα από τον Σατοράσνκι και ο Πρίντεζης κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, κάνοντας το 66-65.

Στη συνέχεια ο Ναβάρο με 2/2 βολές έκανε το 66-67, ενώ στα 8,3” ο αρχηγός των Πειραιωτών πήρε πάνω του την επίθεση και με τζαμπ στοπ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Ο Ναβάρο με 5,2” να απομένουν κέρδισε δύο βολές, αστόχησε στην πρώτη, έβαλε τη δεύτερη και ισοφάρισε σε 68-68 με την τελευταία επίθεση να ανήκει στην ελληνική ομάδα.

Μετά από την επαναφορά ο Σλούκας με «no look»-πάσα βρήκε ελεύθερο τον Πρίντεζ, ο οποίος από τα 6.75μ.«όπλισε» και ευστόχησε σε νεκρό χρόνο, στέλνοντας στα… ουράνια της Μαδρίτης τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα στο… καναβάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος)
: Πέτγουεϊ 8 (2), Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ):
Ντόελμαν 5 (1), Χουέρτας 2, Αμπρίνες 11 (2), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνσκι 12 (1), Πλάις 4, Τόμας 4, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 13.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης