Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Γυναικών. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 59-49 και κατέλαβε την ένατη θέση της, ενώ ο Άρης δεν πτοήθηκε από την ήττα, καθώς στην τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση υπερτερεί των ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ και Παναθηναϊκού.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η Α1 Γυναικών «εγκαινιάζει» τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταταγούν στις θέσεις 1 έως 4 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (1η-4η και 2η-3η) θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1-2, ενώ οι ηττημένες θα παίξουν για τις θέσεις 3-4.
Και στις δυο φάσεις των πλέι οφ νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται αυτή που θα συμπληρώσει 3 νίκες (υπολογίζονται και οι νίκες από τους μεταξύ τους αγώνες κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες θα καταταγούν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις θέσεις 8η έως 11η. Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (8η-11η και 9η-10η) θα αναδειχθούν στις 3 νίκες (υπολογίζονται και οι νίκες από τους μεταξύ τους αγώνες κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).

Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών στα πλέι άουτ μαζί με την 12η στην βαθμολογία της κανονικής διάρκειας των πρωταθλήματος υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών».

Έτσι όπως διαμορφώνονται τα ζευγάρια στα πλέι οφ ο Αθηναϊκός, ο οποίος «τερμάτισε» και φέτος αήττητος στην κορυφή θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη να μεταφέρει τις δύο νίκες της κανονικής περιόδου, ενώ ο δεύτερος Αρης θα αντιμετωπίσει την τρίτη ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (1-1 τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην κ.π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλέι άουτ ο Απόλλων ο όγδοος Απόλλων Πτολεμαϊδας θα αντιμετωπίσει τον ενδέκατο Ολυμπιακό Βόλου και ο ένατος ΠΑΟΚ τον δέκατο Πρωτέα Βούλας.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Αθηναϊκός-Αμαρυλλίς 95-29
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Απόλλων Πτ. 73-56
Εσπερίδες-Παναθηναϊκός 52-69
ΔΑΣ Άνω Λιοσίων-Πανιώνιος 65-66
Πρωτέας Βούλας-Ολυμπιακός Βόλου 65-46
ΠΑΟΚ-Άρης Θεσσαλονίκης 59-49

Η τελική βαθμολογία

1. Αθηναϊκός 44
2. Άρης 36
3. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 36
4. Παναθηναϊκός 36
5. Πανιώνιος 35
6. Εσπερίδες 34
7. ΔΑΣΑΛ 34
8. Απόλλων Πτολεμαΐδας 33
9. ΠΑΟΚ 32
10.Πρωτέας Βούλας 29
11.Ολυμπιακός Βόλου 25
12.Αμαρυλλίς 22

Τα ζευγάρια των πλέι οφ:

Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός (2-0)
Άρης-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (1-1)

Τα ζευγάρια των πλέι άουτ:

Απόλλων Πτ.-Ολυμπιακός Β. (2-0)
ΠΑΟΚ-Πρωτέας Β. (2-0)

-Σε παρένθεση τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην κανονική περίοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης