Πρεμιέρα Euro χωρίς αγγλικό κάζο γίνεται; Και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας αποδείχθηκε πως δεν γίνεται.

Τι κι αν τα «τρία λιοντάρια» μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων βρίσκονταν μπροστά στο σκορ απέναντι στη Ρωσία, μετά το τέρμα του Ντάιερ στο 73′ της αναμέτρησης στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ρόι Χόντσον καταφερε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της στα «χασομέρια» του ματς, με… θύτη αυτή τη φορά τον Γκλουσακόφ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1, χαρίζοντας τον πολύτιμο βαθμό στην «αρκούδα».

Δύο λεπτά πριν ανοίξει το σκορ η Αγγλία είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Ρούνεϊ, ο οποίος είδε τον Ακινφέεβ να αποκρούει το σουτ του, με την μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια και στο δοκάρι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Tα γκολ του αγώνα)

Η Αγγλία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες της να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους της.

Η ομάδα του Ρόι Χόντσον είχε δύο καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Λαλάνα στο 7΄, που απέκρουσε ο Ακινφέεφ, και Κέιν στο 13΄, που πήγε μόλις άουτ.

Ο Λαλάνα, ο πιο δραστήριος παίκτης των Άγγλων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 22΄ με το σουτ να περνάει δίπλα από την εστία των Ρώσων. Η μοναδική ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Ιγκνασέβιτς (17΄), που εξουδετερώθηκε από τον Χαρτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοση τους και ήταν αυτοί που πίεζαν για να ανοίξουν το σκορ.

Η ομάδα του Σλούτσκι έχασε μέσα σε ένα πεντάλεπτο τρεις ευκαιρίες. Στο 58΄το σουτ Κοκόριν αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των Άγγλων, ενώ τα σουτ των Γκολοβιν (59΄) και Μπερεζούτσκι (61΄) κατέληξαν άουτ.

Η «απάντηση» των «τριών λιονταριών» ήρθε με σουτ του Ρούνεϊ στο 71΄που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ακινφέεφ.

Στο 73΄ όμως ο Ντάιερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ακριβώς έξω από την μεγάλη περιοχή των Ρώσων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» έτσι το 1-0 για την ομάδα του. Και ενώ όλα έδειχναν πως η Αγγλία θα έπαιρνε την νίκη ο Μπερεζούτσκι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σμόλνικοφ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Kίτρινες: Κέιχιλ-Σενίκοφ

Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78΄ Γουίλσιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87΄ Μίλνερ), Κέιν.

Ρωσία (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Σμόλνικοφ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Νόιστεντερ (80΄ Γκλουσακόφ), Γκολοβίν (77΄Σιρόκοφ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85΄ Μαμάεφ), Κοκόριν, Τζιούμπα.






Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης