H Ιρλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη την Τετάρτη στο Λιόν απέναντι στην αδιάφορη Ιταλία (σ.σ.: είχε εξασφαλίσει ως πρώτη την πρόκριση για τους 16) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και με γκολ του Μπρέιντι στο Λιόν πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς ως τρίτη του 5ου γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ κακή, στο -ενδεχομένως- χειρότερο ημίχρονο της διοργάνωσης. Στο 9’ Χέντρικ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 21′ ύστερα από κόρνερ ο Μέρφι έπιασε την κεφαλιά, αλλά έδιωξε με υπερένταση ο Σιρίγκου.

Η ακίνδυνη Ιταλία απείλησε για πρώτη φορά στο 42’, αλλά το σουτ του Ιμόμπιλε πέρασε λίγο άουτ. Με το 0-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 54 ο Τζάτζα προσπάθησε να απειλήσει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ήλεγχε την φάση και ο Ράντολφ. Στο 77’ η Ιταλία έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο νεοεισελθέντας Ινσίνιε έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούντολφ, στην σημαντικότερη στιγμή του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 84’ οι Ιρλανδοί χάνουν μοναδική ευκαιρία ο Χουλαχαν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σιριγκού, αλλά το σουτ του που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Ιταλίας.

Ένα λεπτό αργότερα ο Χουλαχαν έβγαλε τη σέντρα ο Μπρέιντι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιριγκού και στον έβδομο ουρανό την Ισλανδία, η οποία με αυτό το σκορ εξασφαλίζει την πρόκριση ως καλύτερη τρίτη.

Στην συνέχεια του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν την ιστορική αυτή νίκη.

Κίτρινες:
Σιρίγκου, Μπαρτζάλι, Τζάτζα- Λονγκ, Γουάρντ

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Σιρίγκου, Ντε Σίλιο (81’ Ελ Σαραουΐ), Ογκμπόνα, Τζάτζα, Φλορέντσι, Τιάγκο Μότα, Ιμόμπιλε (74’ Ινσίνιε), Στουράρο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπερναρντέτσι (60’ Νταρμιαν)

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίο, ΜακΚάρθι (77’ Χουλαχαν), Λονγκ, ΜακΛίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπρέιντι, Μέρφι (74’ ΜακΓκίντι)






σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης