Με θέμα «στολίζουμε τα μπαλκόνια μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας», ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού  Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της 4ης  Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Πειραιά, στον Τινάνειο Κήπο. 

Την Αναστάσιμη ευλογία και ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, μετέφερε ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ Ψωίνος, τονίζοντας ότι : «αυτή η σεμνή και ανθρώπινη εκδήλωση έρχεται να προσδώσει περισσότερη χαρά και ομορφιά και στην πόλη μας και πλησίον των ναών που με τη χάρη του Θεού διακονούμε και στη Μητρόπολή μας, αλλά και μέσα στη ψυχή και την καρδιά μας. 
Κύριε Δήμαρχε, σας συγχαίρουμε που πάντοτε πρωτοστατείτε  σε τέτοιου είδους σεμνές εκδηλώσεις που παράγουν και προάγουν τον πολιτισμό και της πόλης μας, αλλά και της πατρίδας μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία και ευόδωση στους σκοπούς αυτής της Ανθοκομικής Εκθέσεως. Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά σε όλους. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.»        

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητέ Θοδωρή Βουλευτή της Α΄ Πειραιά, παλιέ μου συνάδελφε και ανθυποψήφιε  για τη Δημαρχία του Πειραιά. Είναι βέβαιον ότι εσύ και εγώ αποτελούμε την εγγύηση για ήρεμες και πολιτισμένες εκλογές. Στο τέλος, στις 18 Μαΐου, η δημοκρατία θα νικήσει και ο Πειραιάς θα νικήσει. 
Πανοσιολογιότατε, σας ευχαριστούμε που ευλογήσατε και για την αγάπη σας για τις δραστηριότητές μας.  
Αγαπητοί μου συνεργάτες, Αναπληρωτή Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, παλιοί και νέοι συνεργάτες, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Σήμερα το «παιδάκι» μας μεγάλωσε, έγινε τεσσάρων ετών αυτός ο όμορφος θεσμός της Ανθοκομικής Έκθεσης – Γιορτής.  Είναι πάρα πολύ όμορφο να υιοθετούμε στη ζωή μας το φυτικό πράσινο και τα λουλούδια. 
Φίλες και φίλοι, εδώ θα βρείτε παραπάνω από 2.000 είδη φυτών που έχουν παραχθεί από ελληνικά ροζιασμένα χέρια, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Ενίοτε ή και πολύ συχνά, το κάθε ένα φυτό κοστίζει λιγότερο από ένα πακέτο τσιγάρα. Σκεφτείτε πόσο βλάπτει ένα πακέτο τσιγάρα και πόσο ωφελεί ένα φυτό, πόσο ομορφαίνει τη ζωή μας. Να κάνουμε τη ζωή μας πιο χαρούμενη, το μπαλκόνι μας πιο όμορφο, τη γειτονιά μας πιο όμορφη, την πόλη μας πιο όμορφη, την πατρίδα μας πιο όμορφη. Για να φύγουμε από τη μιζέρια, τη χρεοκοπία, την απαξίωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τον εαυτό του καλύτερο και όλοι μαζί την πατρίδα μας καλύτερη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ελλάδα και ασφαλώς ο Πειραιάς είμαστε δύναμη πολιτισμού, ακόμη κι αυτές τις ώρες της κρίσης. Δεν είμαστε η χώρα που μόνο χρωστάει χρήματα, είμαστε η χώρα που παράγουμε, από τα βάθη των αιώνων, πολιτισμό για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ανθρωποκεντρικός και παγκόσμιος. 
Αισθάνομαι εξαιρετική την τιμή να είμαι Δήμαρχος σε αυτήν την πόλη των μεγάλων προνομίων. Εδώ είναι η έδρα της ελληνικής ναυτοσύνης. Πάντοτε ήταν και σήμερα είναι και αύριο θα είναι πρώτη στον κόσμο. Εδώ, μια νέα και ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη, η Κίνα, επιλέγει ως πόλη τον Πειραιά, για τη διακίνηση των προϊόντων της σε όλη την Ευρώπη. Δεν μου επιτρέπει το πολιτικό μου ήθος, να αναφερθώ σε έργα που έχουν παραχθεί αυτά τα 3,5 χρόνια. 
Θέλω  να σας παρακαλέσω, αυτήν την έκθεση να την αγαπήσετε και να την αγκαλιάσετε. Είναι θεσμός. Ό, τι και να γίνει στις 18 Μαΐου, ο καθένας από εμάς ξέρει τι θα γίνει, αυτός ο θεσμός δεν μπορεί να καταργηθεί. Έχει βάθος χρόνου. Και όταν τα δύο μου εγγόνια θα είναι ώριμοι άνδρες, αυτός ο θεσμός θα λειτουργεί. Θα υπάρχει η γιορτή των λουλουδιών.
Αυτός ο υπέροχος κήπος, ο Τινάνειος Κήπος,  που συνδέει και τις δύο εκκλησίες, θα συνδεθεί και με τη «Σωτήρος». Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο έργο, το μεγαλύτερο δημοτικό έργο που έχει γίνει, όπου μεταξύ όλων των άλλων, προβλέπει και την ανάπλαση του Τινάνειου Κήπου και τον εξωραϊσμό των εξωτερικών όψεων όλων των κτιρίων από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.
Κάθε ημέρα να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη με περισσότερο χαμόγελο και να φτιάξουμε τις υποδομές ως πόλη για να μπορεί η επιχειρηματικότητα να κάνει τις επενδύσεις της με σεβασμό στους εργαζόμενους, στις εργασιακές σχέσεις, στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, για μια κοινωνία ευημερίας, αισιοδοξίας και ευτυχίας.
Να είμαστε καλά. Να βάλουμε περισσότερα λουλούδια στη ζωή μας, λιγότερα τσιγάρα, λιγότερο αλκοόλ.»                                      

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, σημείωσε:
«Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, του μεγαλύτερου συνεταιρισμού παραγωγής γλαστρικών ελληνικών φυτών στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος  και το Δημοτικό Συμβούλιο και γνωρίζοντας τις ευαισθησίες του Δημάρχου στο λουλούδι και  στο πράσινο – ένας περίπατος στον Πειραιά το αναδεικνύει – για 4η συνεχή χρονιά γιορτάζουμε. Εγώ δεν την λέω έκθεση, την λέω γιορτή, γιορτή των λουλουδιών, γιορτή των νιάτων, γιορτή των ανθέων. Σήμερα γιορτάζουμε. Από αυτό το βήμα, καλώ όλους τους πολίτες του Πειραιά και τους πολίτες των όμορων Δήμων, να μας επισκεφθούν για να δουν τα παραγόμενα υγιή φυτά από τα ελληνικά ροζιασμένα χέρια, να γεμίσουν τα μπαλκόνια τους, τις αυλές τους. Να επισκεφθούν, να θαυμάσουν. Εμείς, ως παραγωγοί προχωρούμε αυξάνοντας ποικιλίες, αυξάνοντας ποσότητες. Προσπαθούμε, «κολυμπάμε», περνάμε φάρους, περνάμε σκοπέλους χωρίς καμία βοήθεια. Γνωρίζοντας καλό κολύμπι, βγαίνουμε στη στεριά πάντοτε νικητές και συνεχίζουμε με συνέπεια και με αγώνα.
Θα ήθελα κ. Δήμαρχε, από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στον αγώνα που κάνετε για την αποπεράτωση του δύσκολου αυτού έργου που σας έχουν αναθέσει οι δημότες του Πειραιά. Καλή επιτυχία σε όλους σας.»       

Ο κ. Μιχαλολιάκος, προσέφερε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον κ. Μεταξά, για την 4η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελετή των εγκαινίων η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ψυχαγώγησε τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως  την Κυριακή 11 Μαΐου.   

Στα εγκαίνια της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης παρευρέθηκαν: 
Ο Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θ. Δρίτσας.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης. Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ε. Κούβαρη. 
Οι Αντιδήμαρχοι: κυρία Ευαγ. Σαρρή, κ.κ. Αν. Κάρλες, Ευ. Κωνσταντούζος, Γρ. Καψοκόλης και Π. Ρέππας. 
Οι Πρόεδροι της ΔΗΡΑΠ και της ΚΟΔΕΠ κ. Κ. Μανωλάκος  και κα Π. Καλαγιά – Καραμαλάκου αντίστοιχα. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Δανιήλ, Σ. Ευσταθόπουλος, Γ. Βοϊδονικόλας και Μ. Καλαϊντζάκης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Χρ. Βουγιουκλάκης και πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης