Ο Dario Fernandez μπορεί να έχει αρχίσει προπονήσεις με τον Άρη στην Ιταλία, όπου πραγματοποιείται το βασικό μέρος της προετοιμασίας των «κίτρινων», εντούτοις ακόμη δεν έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος που δεν έχει γίνει κι επίσημα μέλος της «οικογένειας» της ομάδας του Mazinho έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιμένει να πάρει στα χέρια του το κοινοτικό διαβατήριο.
Κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε και ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου με σημερινές δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου.
Ο Αργεντινός μέσος, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε, ότι εκτός του Άρη, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έδειξαν η Λάρισα και ο Ηρακλής, ωστόσο προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους» διότι πιστεύει ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Fernandez:
Για το κοινοτικό του διαβατήριο
«Έχω μιλήσει με την ισπανική πρεσβεία στο Ισραήλ, εκεί όπου κατέθεσα τα έγγραφα. Με ενημέρωσαν ότι σε δύο εβδομάδες θα το έχω στα χέρια μου».
Για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είμαι πάντα στην διάθεση του προπονητή μου και μπορεί να με χρησιμοποιήσει σε όποια θέση θέλει».
Για τον εγκλιματισμό του στον Άρη
«Ένιωσα πολύ άνετα που βρήκα στην ομάδα δύο παλιούς μου συμπαίκτες και καλούς φίλους. Είναι θετικό για Αργεντινό ποδοσφαιριστή σαν και εμένα που ο Άρης έχει πολλούς ισπανόφωνους. Προσαρμόζεσαι πολύ γρηγορότερα αλλά νιώθεις και περισσότερο βολικά».
Για το ενδιαφέρον των άλλων ομάδων
«Γνωρίζω πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης πόσο μεγάλη ιστορία έχει αλλά και τους πολλούς πιστούς του οπαδούς που τον ακολουθούν παντού. Είχα προτάσεις από την Λάρισα και τον Ηρακλή. Ωστόσο εγώ επέλεξα τον Άρη γιατί είναι μεγάλη ομάδα με πολλούς πιστούς οπαδούς και είπα όχι στην Λάρισα που έπαιζε και στην Ευρώπη».
