Δεν έχουν τέλος οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού στη Συρία, καθώς κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, σε μια ύστατη προσπάθεια να δοθεί πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

Εικόνες από ερασιτεχνικά video που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν κτήρια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, στη Χομς και στην Ντέιρ αλ-Ζουρ. Σύμφωνα με το Associated Press, μεγάλο τμήμα των πόλεων αυτών έχει καταστραφεί ολοσχερώς, γεγονός που έχει αναγκάσει τους κατοίκους να βρουν προσωρινό καταφύγιο σε γειτονικές περιοχές.

Πηγές από τον Ο.Η.Ε. αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η διεθνής ειρηνευτική συνδιάσκεψη «Γενεύη 2» να πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης