Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» με γκολ του Μπενζεμά από το 19ο λεπτό επιβλήθηκε την Τετάρτη με 1-0 της Μπάγερν Μονάχου, στο πρώτο παιχνίδι τους για την ημιτελική φάση, που διεξήχθη στο «Μπερναμπέου» και έχει πλέον προβάδισμα για την κατάκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (29/4), που θα διεξαχθεί στο Μόναχο.

(To γκολ του Μπενζεμα)

Η επιλογή του Κάρλο Αντσελότι ήταν να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και ο Ιταλός προπονητής δικαιώθηκε. Παρά την αρχική απουσία (στον πάγκο λόγω ίωσης) του Γκάρεθ Μπέιλ, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητα των Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Ίσκο, Μπενζεμά και προηγήθηκε στο 19΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κούρσα του Κοεντράο από αριστερά και η παράλληλη μπαλιά, έφερε τον Καρίμ Μπενζεμά μόνο προ του Νόιερ και χωρίς δυσκολία ο Γάλλος άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας και έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο.

Πάντως η Ρεάλ ήταν πιο ουσιαστική και βρέθηκε μία ανάσα από το 2-0, αρχικά στο 26’ όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε ψηλά άουτ και εν συνεχεία στο 41΄ ο Ντι Μαρία βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Παρόμοια εικόνα και στο β΄ ημίχρονο με τη Μπάγερν να παίζει στο «μισό» γήπεδο και τη Ρεάλ να αναγκάζεται να αλλάξει πλάνο λόγω του τραυματισμού του Πέπε και της αλλαγής του Ρονάλντο (δεν άντεχε να “βγάλει” 90 λεπτά ο Πορτογάλος).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης στο 84΄ έχασαν χρυσή ευκαιρία να κάνουν το 1-1 με τον Γκέτσε, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά είδε τον Ίκερ Κασίγιας να σώζει την εστία του.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 1-0

Γκολ: 19′ Μπενζεμά

Κίτρινες: Ίσκο (Ρεάλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε (73′ Βαράν), Ράμος, Κοεντράο, Ρονάλντο (74′ Μπέιλ), Μπενζεμά, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ίσκο (84′ Ιγιαραμέντι)

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (66′ Μαρτίνεζ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Σβαϊστάιγκερ (74′ Μίλερ), Κρόος, Ρόμπερν, Ριμπερί (72′ Γκέτσε), Μάντζουκιτς

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης