Σχέδιο δολοφονίας του Γκόρντον Μπράουν, στη διάρκεια του ταξιδιού του την περασμένη εβδομάδα στο Αφγανιστάν, απετράπη την τελευταία στιγμή σύμφωνα με την εφημερίδα News of The World.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι όπως αναφέρεται στο άρθρο σχεδίαζαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ελικοπτέρου που μετέφερε το Βρετανό πρωθυπουργό πάνω από την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές έγιναν αντιληπτοί λίγο πριν επιβιβαστεί ο Μπράουν στο ελικόπτερο και αφού τον μετέφεραν και πάλι μέσα στο κτίριο όπου βρισκόταν, αστυνομικοί έσπευσαν να συλλάβουν τους δράστες. Δεν τα κατάφεραν όμως.

Ο Γκόρντον Μπράουν έκανε μία στάση στο Αφγανιστάν μία ημέρα πριν μεταβεί στην Κίνα για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Είχε μόλις επισκεφθεί Βρετανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ είχε συναντηθεί και με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης