Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει ένα τίτλο φέτος εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού βραβεύθηκε χθες ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης για τον Ιανουάριο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα αντάλλαζε οποιαδήποτε προσωπική διάκριση για έναν τίτλο με τους Πειραιώτες.
«Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πολλά περισσότερα από εμάς. Περιμένουν ένα τρόπαιο εδώ και χρόνια, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στους παίκτες. Εκτιμώ ότι έφτασε η στιγμή να κατακτήσουμε κάτι. Είμαστε ζωντανοί και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωλίγκα) και πιστεύω ότι θα σηκώσουμε έστω έναν τίτλο φέτος.
Είναι μια σπουδαία αναγνώριση για μένα και για την ομάδα μου, μια και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όταν μου είπαν πως είμαι ο MVP για τον μήνα Ιανουάριο, γέμισα από χαρά. Αλλά θα αντάλλαζα στη στιγμή οποιονδήποτε ατομικό τίτλο ή βραβείο για ένα ομαδικό».
Συνεχίζοντας, ο Τεόντοσιτς ανέφερε: «Νιώθω πιο ενεργό μέλος της ομάδος κάθε μέρα, πιο άνετα. Η απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά έχει αυξήσει την πίεση πάνω μου, αλλά τα πόιντ γκαρντ βρίσκονται πάντα υπό πίεση. Ο “Τεό” ήταν πάντα μαζί μας στις προπονήσεις και μας βοηθούσε με τις συμβουλές του. Ο Σκούνι Πεν κι ο Πάτρικ Μπέβερλι επίσης με βοήθησαν, όπως κι άλλοι συμπαίκτες μου. Τα πάντα είναι πιο εύκολα έτσι».
Κλείνοντας, ο Μίλος Τέοντοσιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Θοδωρή Παπαλουκά: «Είναι τιμή μου να έχω και τους δύο στο πλευρό μου. Δεν είναι εύκολο να εξηγήσω με λίγα λόγια πώς ακριβώς με βοηθούν. Πιθανότατα θα έλεγα πως είναι το σύνολο από μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες, από μόνες τους, μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά, αν τις βάλεις μαζί, κάνουν τη διαφορά. Το πιο σημαντικό είναι πως και οι δυο τους είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να μοιραστούν τις ιδέες τους, τα μικρά κόλπα τους και την εμπειρία τους».
Δείτε το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα στον Μίλος Τεόντοσιτς:

