Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και θα έχει ξεχωριστή παρουσία στο μεγάλο ραντεβού της FIBA, την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης που θα διενεργηθεί το Σάββατο (16/3), στην Κίνα. Ο «Black Mamba» και θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική «Marca», όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως είπε σε συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ να μελετήσουν τον Σπανούλη, καθώς είναι ικανός να… σκοτώσει κάθε αντίπαλο! Ο Κόμπι Μπράιαντ αποκάλυψε επίσης πως μελέτησε και τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

«Όταν έφτασα στην ομάδα είπα στον Μάικ Σιζέφσκι ότι ήθελα να γίνω ο ηγέτης, ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την αλλαγή», είπε ο Μπράιαντ, αναφερόμενος στις απανωτές αποτυχίες που είχε η αμερικανική ομάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άρχισα να μελετάω παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα. Κάποιοι συμπαίκτες με ρωτούσαν τι έκανα και τους έλεγα ότι μελετάω τον Σπανούλη. “Ποιος είναι ο Σπανούλης;”, μου έλεγαν. Εγώ τους απαντούσα: “Ο Σπανούλης θα σας σκοτώσει”. Οπότε άρχισα να μεταφέρω αυτή την σοβαρότητα στους συναθλητές μου στις προπονήσεις. Χωρίς πλάκα. Ήμουν πολύ σοβαρός».

Ο «Black Mamba» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει έκπληξη και τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας: «Υπάρχουν πάντα οι πιθανότητες να συμβεί, σε αυτό το τουρνουά περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Θα έλεγα ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην κατακτήσουν οι ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι του 2008 οι ΗΠΑ είχαν νικήσει την Εθνική 92-69, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στην Ιαπωνία. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης