Η εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» Αιτωλοακαρνανίας, εθελοντικοί σύλλογοι και ομάδες από τους Δήμους Μεσολογγίου, Οινιάδων και Αιτωλικού, διοργανώνουν τον καθαρισμό της παραλίας του Λούρου την Κυριακή 13 Ιουνίου.
«Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε και ζήσαμε στο Λούρο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αλλά κυρίως όλοι όσοι αγαπάμε αυτή την υπέροχη παραλία, θα μαζευτούμε την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 11:00 για να την καθαρίσουμε από σκουπίδια, ξύλα, καλάμια κ.λπ., αντικείμενα που όχι μόνο μας χαλάνε την αισθητική, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων.
Με την κοινή μας εθελοντική συνεισφορά τονίζουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει τον ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών.
Τα σκουπίδια θα συγκεντρωθούν σε ξεχωριστές σακούλες προς ανακύκλωση, ενώ τα ξύλα και τα καλάμια θα καούν στην παραλία και οι στάχτες θα σκεπαστούν με άμμο.
Μετά την… «επιχείρηση σκούπα», θα ακολουθήσει μπανάκι και φαγητό στα υπέροχα μαγαζάκια της παραλίας! Απαραίτητα «σύνεργα» που θα πρέπει να φέρετε μαζί σας: καπέλο, αντηλιακό, κέφι και όρεξη για δουλειά!
– Στην παραλία θα παρέχονται στους εθελοντές γάντια μιας χρήσης, σακούλες σκουπιδιών, νερά και αναψυκτικά.
– Απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Οινιάδων θα απομακρύνει τα σκουπίδια.
Ο καθαρισμός τελεί υπό την αιγίδα του οικείου Δήμου Οινιάδων, ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση να συνεισφέρει με το έμψυχο δυναμικό και τα μέσα του. Σας περιμένουμε όλους, για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να καθαρίσουμε την παραλία, στην οποία κάθε χρόνο απολαμβάνουμε τα μπάνια μας! Προσκαλέστε όσο περισσότερους φίλους σας μπορείτε!».
Πηγή: newspressagrinio.blogspot.com

