Κινδυνεύουν να χάσουν τη φετινή παραγωγή λαδιού οι ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας, καθώς ο δάκος έχει αρχίσει να «τρώει» τα ελαιόδεντρα, κυρίως στις παραλιακές περιοχές, όπως η Μυρτιά, το Κατάκολο και ο Άγιος Ηλίας.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στις 2 Ιουλίου στο υπουργείο, το πρόγραμμα δακοκτονίας έχει καθυστερήσει σημαντικά, λόγω έλλειψης συνολικά 9,5 τόνων πρωτεΐνης, η οποία χρησιμοποιείται για τους δολωματικούς ψεκασμούς.

Από την πλευρά του, ο αντινομάρχης Ηλείας, Νίκος Μιχαλόπουλος, εξέφρασε την οργή του για την κατάσταση, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να παίζουν με τους αγρότες και την ελαιοπαραγωγή της Ηλείας κάποιοι αναρμόδιοι».

«Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη δακοπληθυσμών. Ανησυχούμε πολύ γιατί ακόμα περιμένουμε περίπου 10 τόνους πρωτεΐνη», υπογράμμισε ο υπεύθυνος γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κυριακόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης