Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, με τον Ιταλό διεθνή τερματοφύλακα να αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν έπειτα από τέσσερις σεζόν και την κατάκτηση του Champions League.
Ο «πολίτες» δαπάνησαν περίπου 35 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσουν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του 26χρονου, ο οποίος έφυγε από το Παρίσι μετά την απόκτηση του Γάλλου Λουκά Σεβαλιέ από τη Λιλ.
Ο Ντοναρούμα, ο οποίος κέρδισε το «τρόπαιο Γιασίν» στην τελετή απονομής της «Χρυσής Μπάλας», ως κορυφαίος τερματοφύλακας της σεζόν, δήλωσε ότι θα ήθελε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία κατέκτησε το Champions League την περασμένη σεζόν, αλλά η διοίκηση προτίμησε να τον παραχωρήσει.
Ο αθλητικός διευθυντής πάντως της Παρί, Λουίς Κάμπος, υποστήριξε πως ο Ιταλός ήταν αυτός που ήθελε να φύγει: «Δεν τον διώξαμε. Αυτός αποφάσισε ναα φύγει. Συζητήσαμε πολλές φορές για την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά οι απαιτήσεις του ήταν υπερβολικές και δεν μπορούσαμε να τις ικανοποιήσουμε γιατί θα υπήρχε πρόβλημα στην ισορροπία της ομάδας. Πιστεύω πως είχε αποφασίσει να φύγει και γι’ αυτό απάντησε αρνητικά σε όλες τις προτάσεις μας.»
Ο Ντοναρούμα πήγε στο Μάντσεστερ για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Έντερσον στη Φενερμπαχτσέ και να πάρει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, με τον 22χρονο Τζέιμς Τράφορντ να μένει ως εναλλακτική λύση. Η Σίτι ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν χωρίς τρόπαιο, μετά από τέσσερις συνεχόμενους τίτλους Premier League και την κατάκτηση του Champions League το 2023.
Ο «Τζίτζι», προϊόν των ακαδημιών της Μίλαν, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, συνεχίζει πλέον την καριέρα του στο τρίτο του μεγάλο πρωτάθλημα μετά τη Serie A και τη Ligue 1. Στην Παρί Σεν Ζερμέν είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία προς την κορυφή της Ευρώπης, με εντυπωσιακές επεμβάσεις απέναντι στη Λίβερπουλ στους «16» και στην Άρσεναλ στον ημιτελικό.
