Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν χθες ύστερα από επίθεση ανταρτών της οργάνωσης «Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας» (FARC) σε υπαίθρια αγορά της πόλης Τορίμπιο, στη νοτιοδυτική Κολομβία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.
«Επρόκειτο για μια βίαιη επίθεση από τις FARC εναντίον του λαού του Τορίμπιο. Χρησιμοποίησαν ένα όχημα παγιδευμένο με 100 κιλά εκρηκτικά το οποίο εξερράγη μέσα στην αγορά, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που κάνουν οι FARC στην πόλη το 2011», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο, ο δήμαρχος της πόλης, Κάρλος Μπανγκέρο.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί, τοπική ώρα Ελλάδας, (20:00 ώρα Ελλάδας), ενώ ακολούθησαν επιθέσεις και σε κοντινά χωριά. Από την επίθεση αρκετά κτίρια στην πόλη καταστράφηκαν ολοσχερώς.

