Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει τελικά η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων για εξαρτημένους από ηρωίνη στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, και όχι σήμερα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, η μικρή αυτή καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, με αποτέλεσμα ο χώρος να παραδοθεί σήμερα.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τη 1η Σεπτεμβρίου λειτουργούν σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων, Άγιος Παύλος, Παπαγεωργίου) μονάδες χορήγησης υποκατάστατων, στις οποίες εξυπηρετούνται εξαρτημένα από την ηρωίνη άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση στον ΟΚΑΝΑ για την ένταξη στο πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων.
Ο Άγιος Δημήτριος είναι το πέμπτο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου θα λειτουργήσει μονάδα χορήγησης υποκατάστατων, ενώ ανάλογες μονάδες θα λειτουργήσουν και στα νοσοκομεία 424, Θεαγένειο και Γ. Γεννηματάς.

