Με πολύ δουλειά, αρκετή κούραση και τεράστια θέληση για διάκριση συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ στο Καρπενήσι, ενόψει του Προ-ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας. Ένας από τους 17 παίκτες της προεπιλογής του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Γιάννης Μπουρούσης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τόνισε ότι όλοι οι διεθνείς επιθυμούν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και θα δώσουν όλες τους δυνάμεις για να πάρουν την πρόκριση.

”Δεν έχει σημασία. Η κούραση είναι δεδομένη, αλλά έχουμε μεγάλη όρεξη και διάθεση για την Εθνική. Για όλους μας είναι κάτι διαφορετικό, από τους συλλόγους μας. Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να παίξουμε καλά στο Προ-ολυμπιακό. Όλοι περιμένουμε την πρόκριση”, είπε αρχικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού και συνέχισε μιλώντας για την κούραση της χρονιάς που πέρασε: ”Αν το σκέφτεσαι έτσι, θα σε επηρεάσει αρνητικά. Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Δεν είναι πρόβλημα. Είμαστε όλοι εδώ και δουλεύουμε για έναν συγκεκριμένο λόγο και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Όλοι θέλουμε να πετύχει η Εθνική το σκοπό της”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στην Αθήνα και αυτό είναι πολύ θετικό στοιχείο σύμφωνα με τον Μπορούση, ο οποίος δηλώνει ότι ο κόσμος μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Εθνική ομάδα: ”Συν και μόνο. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να σκεφτεί ή να νιώσει πίεση από τον κόσμο. Ο κόσμος είναι βοήθεια, είναι σημαντικό να τον έχεις στο πλευρό σου. Και το σημαντικό για εμάς είναι ότι όσοι αγαπάνε αυτή την ομάδα, το μπάσκετ, ξέρουν ότι όλοι μας θέλουμε μόνο το καλύτερο πάντα για την Εθνική. Και το σημαντικό είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο ενωμένος για την Εθνική και για τίποτα άλλο”.

Όσο για το τουρνουά ο Μπουρούσης υπογράμμισε: “Το Προ-ολυμπιακό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αντίθετα, είναι πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να περάσουμε. Υπάρχουν καλές ομάδες, που θα έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς και θα θέλουν να μας νικήσουν”.

Τέλος, σε ερώτηση για τους τέσσερις παίκτες της Εθνικής, που δε θα τη βοηθήσουν φέτος, απάντησε: ”Απουσιάζουν τέσσερις παίκτες που ήταν παρόντες σε πολλές διοργανώσεις. Γενικότερα πιστεύω ότι η ανανέωση της ομάδας είναι για καλό. Όπως και ότι υπάρχουν άλλοι παίκτες που θα καλύψουν την απουσία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης