Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου (αρ. 39), η περιούσια και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας μεταφέρονται στο ΟΑΕΔ.

Οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα έσοδα των δύο φορέων που θα καταργηθούν θα μεταφερθούν στον «Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των παροχών και των προγραμμάτων των οργανισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, είπε: «Δεν κινδυνεύει καμία από τις παροχές, να χάσει οτιδήποτε αυτός που έχει πάρει δάνειο ή εκείνος στον οποίο οφείλουν οι δύο οργανισμοί».

Αναφερόμενος στο μέλλον των εργαζομένων ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι διασφαλίστηκαν και μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ με την ίδια εργασιακή σχέση ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν τα περιθώρια να ενισχυθούν και άλλοι φορείς του Υπουργείου και να μεταφερθεί και εκεί προσωπικό.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης