Παμψηφεί αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης τον 21χρονο φοιτητή με τα «πράσινα παπούτσια», ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για συμμετοχή σε επεισόδια στο ΑΠΘ το Μάιο του 2007.

Μαζί με το φοιτητή στο εδώλιο κάθισαν άλλα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας αθωώθηκε. Άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα και καταδικάστηκαν σε ποινές 10 και 17 μηνών αντίστοιχα, με τριετή όμως αναστολή. Για τον πέμπτο κατηγορούμενο θα οριστεί νέα δικάσιμος, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του.

Μετά την απόφαση ο 21χρονος φοιτητής δήλωσε δικαιωμένος.

Αρχικά ο νεαρός είχε παραπεμφθεί με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών βομβών (μολότοφ), από την έκρηξη των οποίων θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απρόκλητη και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κοινής ειρήνης.

Κατά την απολογία του ο νεαρός είχε υποστηρίξει ότι την ώρα των επεισοδίων διασκέδαζε σε φοιτητικό πάρτι στους χώρους του Πανεπιστημίου. Ο κουκουλοφόρος που επίσης φορούσε πράσινα παπούτσια και οι αστυνομικοί τον είχαν δει να πετά βόμβες μολότοφ είχε τελείως διαφορετικό σωματότυπο, κάτι που φάνηκε και σε τηλεοπτικά πλάνα που προβλήθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Διακόπηκε για αύριο η δίκη του φοιτητή με τα ”πράσινα παπούτσια”, 21 Μαΐου 2009, 21:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης