Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο «Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» η εκδήλωση παρουσίασης του Ράλι Ακρόπολις 2021, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη διάρκειά της ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τη μεγάλη έκπληξη του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά από την τελετή εκκίνησης του Ράλι των «Θεών», θα υπάρξει σούπερ ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή θα έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο, ενώ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει και πέρασμα από την Πλατεία Συντάγματος και θα προβληθεί παγκοσμίως σε 180 χώρες, με τους τηλεθεατές να υπολογίζονται στο μισό δισεκατομμύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τρεις ημέρες αργότερα (12/9) και θα μεταδίδεται από την Cosmote TV.

Γύρω από το Σύνταγμα η σούπερ ειδική διαδρομή στην Αθήνα

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός τόνισε ότι η ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας θα φέρει στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος, τον παλμό του WRC και του «εθνικού αγώνα» μας, όπως συνηθίζεται να αναφερόμαστε στο Ράλι Ακρόπολις.

«Το Σάββατο και την Κυριακή (11-12/9) ο αγώνας θα έχει επίκεντρο τη Στερεά Ελλάδα. Εκεί θα διεξαχθούν ιστορικές διαδρομές. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί σε ειδικές στους Αγίους Θεοδώρους, στην Πελοπόννησο. Και την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη, περιμένει τους Έλληνες μια εντελώς μοναδική, ξεχωριστή, πρωτόγνωρη εμπειρία.

Προγραμματίζουμε την Athens City Stage, όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα τρέξουν στο κέντρο της Αθήνας. Μια εικόνα που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά την ομιλία του, ο Αυγενάκης ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ακόμη στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του Υπουργείου αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, έχοντας επί μία δεκαετία συνδέσει το όνομά της με αυτό του Ράλι Ακρόπολις, επισφράγισε τους δεσμούς της με τον εμβληματικό αγώνα, ο οποίος για τις χρονιές 2021-2022 θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις».

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η ΕΚΟ πάντα πίστευε στην επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και τόνισε ότι «… δικαιωνόμαστε μαζί με όσους λίγους συνέχιζαν να το πιστεύουν και προσπάθησαν σκληρά προκειμένου να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ».

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης επιστρέφει η ειδική «Ταρζάν», που είναι μία από τις πιο αγαπημένες των αγωνιζομένων. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι από τη νέα χρονιά τα αγωνιστικά στις απλές διαδρομές θα κινούνται υβριδικά.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης.

Το νέο σήμα του «Ράλι Των Θεών»...

Ο Τάκης Πουρναράκης (Πρόεδρος Motosport Greece)

Η Ανίτα Πασσαλή, αλυτάρχης

Η Λιάνα Μόσχου (Διευθ. Μarketing Communications Strategy Ομίλου ΟΤΕ)

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου

H Cosmote με το 5G θα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα μετάδοσης του αγώνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης