Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έπειτα από μια απίστευτα άτυχη πρώτη εβδομάδα στο Dakar, ο τοπικός οδηγός, Yazeed Al-Rajhi, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του ειδική στον φετινό αγώνα. Ο οδηγός της Toyota οδήγησε εξαιρετικά, ήταν σταθερός και, χωρίς να έχει να χάσει κάτι αφού βρίσκεται πολύ πίσω στη Γενική Κατάταξη, πίεσε για να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε ειδική διαδρομή για τον Al-Rajhi στην καριέρα του έχοντας συμμετοχές στο Dakar από το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μάχη για την επικράτηση της Γενικής, οι Stephane Peterhansel και Nasser Al-Attiyah συνέχισαν να παλεύουν ρόδα ρόδα. Ο Γάλλος της Mini κατάφερε να τερματίσει την ειδική στη 2η θέση αφήνοντας στην 4η θέση τον μεγάλο του αντίπαλο από το Κατάρ και αυξάνοντας παράλληλα λίγο τη διαφορά του στη Γενική Κατάταξη. Ο Carlos Sainz μπήκε σφήνα ανάμεσά τους με το δεύτερο Mini X-Raid, ενώ οι Przygonski και Seaidan έκλεισαν την εξάδα.

Μία εικόνα που βλέπουμε συχνά τις τελευταίες ημέρες από τους Loeb, Elena...

Στη Γενική Κατάταξη η διαφορά μεταξύ Peterhansel και Al-Attiyah είναι σχεδόν 8 λεπτά, ενώ στα 41 λεπτά είναι η διαφορά του Sainz στην 3η θέση. Ο Sebastien Loeb, παρά τη σπασμένη του ανάρτηση στην 6η ειδική, ξεκίνησε τον αγώνα ξανά την Κυριακή, αλλά ήταν πάλι πολύ πίσω. Πάλι υπήρξε πρόβλημα με κάποιο εξάρτημα της ανάρτησης, με αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν 2 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Highlights SS7 Cars

 

Νίκη Brabec, “1-2” τα Honda

Στις μοτοσικλέτες, η νίκη της ημέρας πήγε στον Ricky Brabec με την εργοστασιακή Honda. Ο Αμερικανός έδειξε για πρώτη φορά φέτος τις πραγματικές του δυνατότητες και με γρήγορη οδήγηση χωρίς λάθη έφτασε στη νίκη. Πλέον ο αναβάτης της Honda μπήκε στη δεκάδα της Γενικής και είναι 14 λεπτά πίσω από τον πρώτο. Και ποιος είναι πρώτος; Ο Cornejo Florimo με τη δεύτερη εργοστασιακή Honda. Ο Χιλιανός αναβάτης τερμάτισε στη 2η θέση της ειδικής και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Γενικής αφήνοντας τον Toby Price πίσω του.

Ο Price με την KTM από τη μεριά του βρέθηκε στην 7η θέση της ειδικής και έχασε την πρώτη θέση Γενικής για μόλις 1 δευτερόλεπτο! Στην 3η θέση ήταν ο Howes με την KTM, ενώ στην εξάδα μπήκαν οι Sunderland, Sanders και De Soultrait. Στη Γενική Κατάταξη, εκτός από τους Florimo και Price, στην 3η θέση έχει ανέβει ο σταθερός Sam Sunderland, πίσω του έχει τον De Soultrait και την εξάδα κλείνουν οι Benavides και Barreda Bort.

Άτυχος αλλά συνεχίζει ο Ross Branch με τη Yamaha

Ράγισε καρδιές ο Branch…

Το λάθος της ημέρας, αλλά και την ατυχία της ημέρας είχε ο Ross Branch με τη Yamaha. Ο αναβάτης από την Μποτσουάνα σημείωσε πτώση χωρίς όμως να τραυματιστεί, αλλά η μοτοσικλέτα του είχε πρόβλημα. Έχασε αρκετό έδαφος προσπαθώντας να την επισκευάσει, κάτι που κατάφερε τελικά, αλλά έχασε 42 λεπτά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη 15η θέση της Γενικής. Το στιγμιότυπο με τον Branch να κλαίει πάνω από τη πληγωμένη μοτοσικλέτα του δείχνει τη φόρτιση και την πίεση που έχουν αυτοί οι αναβάτες, ιδιαίτερα όταν έχουν καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια για να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα ή ακόμα και να τερματίσουν.

Highlights SS7 Bikes

 

Επόμενη ειδική η 8η, Sakaka > Neom των 709 χιλιομέτρων (375 km ειδικής διαδρομής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS6: Νίκη για τον Sainz, σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb

Αυτή η Porsche είναι η τέλεια off-road κατασκευή

Dakar 2021 SS5: Μικρό προβάδισμα για Peterhansel

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης