Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Επιστροφή στις νίκες για τον Carlos Sainz με τον Ισπανό να τερματίζει με τον καλύτερο χρόνο στην 6η ειδική Πιέζουν στο όριο Al-Attiyah και Peterhanselδιαδρομή του Rally Dakar. Ο οδηγός της Mini, έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες κυρίως πλοήγησης, αυτήν τη φορά δεν είχε κανένα λάθος και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή. Ο Sainz παραμένει στην 3η θέση της Γενικής, αλλά πλέον μείωσε τη διαφορά του από τους πρωτοπόρους στα 40 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Al Rahji με το Toyota. Ο τοπικός ήρωας, ο οποίος έχασε πάρα πολύ χρόνο τις προηγούμενες ημέρες, κατάφερε να αποφύγει για πρώτη φορά τα προβλήματα και να δείξει την ταχύτητά του φτάνοντας στη 2η θέση, μόλις 4 λεπτά πίσω από τον Sainz. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Al-Attiyah έχοντας μια ανάσα πίσω του τον Stephane Peterhansel με το Mini. Ο Γάλλος παραμένει στην πρώτη θέση της Γενικής, λίγο κάτω από 6 λεπτά διαφοράς από τον Al-Attiyah.

Σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb και Dakar τέλος
Πολλά προβλήματα για Serradori και Loeb

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε στην 6η ειδική διαδρομή ο Serradori ο οποίος έχασε έναν τροχό στη μέση της διαδρομής. Ο Γάλλος περίμενε βοήθεια για να επισκευάσει τη ζημιά χάνοντας πάνω από 1 ώρα και 40 λεπτά! Τέλος στις ελπίδες του Sebastien Loeb για ένα καλό αποτέλεσμα στο φετινό Dakar έβαλε μια σπασμένη ανάρτηση στο Hunter του. Ο Γάλλος έμεινε κολλημένος στο 97ο χιλιόμετρο της ειδικής περιμένοντας βοήθεια και είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Highlights SS6 Cars

 

Τρομερή μάχη Honda, Yamaha, KTM

 

Στις μοτοσικλέτες την νίκη στην 6η ειδική διαδρομή πήρε ο Joan Barreda Bort με Honda. Ο Ισπανός οδήγησε Μικρές διαφορές, αμφίβολο το αποτέλεσμα…χωρίς λάθη και παρότι πιέστηκε από τον Branch και τον Sanders έκλεισε την ημέρα στην κορυφή. Στη Γενική Κατάταξη ανέβηκε στην 7η θέση, έξι λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο. Και ποιός είναι ο πρωτοπόρος της Γενικής; Ο Toby Price με την KTM! Ο Αυστραλός τερμάτισε στην 7η θέση της ειδικής, αλλά άφησε πίσω του σημαντικούς αντιπάλους και κατάφερε να βρεθεί επικεφαλής.

Ιπτάμενος Barreda Bort

Πρώτος ο Price στην Γενική

Ο Price εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα του δρόμου από τον Kevin Benavides  με τον Αργεντινό της Honda να μένει μόλις στην 15η θέση και να χάσει την πρώτη θέση της Γενικής. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο αναβάτης της Yamaha Ross Branch στη 2η θέση της ειδικής, ενώ στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Ricky Brabec φέρνοντας την Honda του στην 4η θέση.Στη Γενική κατάταξη, ο Florimo με την Honda παραμένει στην 3η θέση, ο Branch έχει ανέβει 4ος, ενώ την εξάδα κλείνουν οι De Soultrait και Sunderland.

Highlights SS6 Bikes

 

Το Σάββατο είναι ημέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα. Η δράση επιστρέφει την Κυριακή με την 7η ΕΔ Ha’il > Sakaka των 737 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS5: Μικρό προβάδισμα για Peterhansel

Dakar 2021 SS4: Μεγάλη μάχη Al-Attiyah-Peterhansel

Dakar 2021 SS3: Ασταμάτητος ο Al-Attiyah, επέστρεψε ο Price

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης