Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Χτυπημένος από τον Covid-19 μία από τις πλέον εικονικές φιγούρες του MotoGP, ο Fausto Gresini, βρίσκεταιΈχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Ιταλός, ιδιοκτήτης της ομάδας Gresini Aprilia Racing και ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στο χώρο των Grand Prix αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και παλεύει με τον θανατηφόρο ιό τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Gresini μεταφέρθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Maggiore της Μπολόνια με έντονη δυσφορία και πολύ χαμηλό οξυγόνο στο αίμα. Αμέσως έγινε τεστ Covid και βγήκε θετικό με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί ειδική αγωγή. Η κατάστασή του όμως δεν ήταν πολύ καλή με αποτέλεσμα οι γιατροί να τον υποβάλουν σε φαρμακευτικό κόμμα προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα την κατάσταση και να μπορέσουν να επαναφέρουν το αναπνευστικό του σε σωστή λειτουργία.

Η ομάδα του Gresini στο MotoGP με την στήριξη της Aprilia

Δύσκολες στιγμές, αλλά υπάρχει αισιοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία ανακοίνωση της ομάδας Gresini αναφέρει πως τα πράγματα πάνε καλύτερα για τον Ιταλό καθώς έχει σταθεροποιηθεί η γενική του κατάσταση και οι γιατροί αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία ξυπνήματος ώστε να λειτουργήσει ανεξάρτητα το αναπνευστικό του σύστημα.

Ο Fausto Gresini έχει κατακτήσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix 125κ.εκ. τη δεκαετία Έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι αναβάτες από τα χέρια του Fausto…του 1980, ενώ μετράει 21 νίκες συνολικά ως αγωνιζόμενος. Ως μάνατζερ ομάδας είναι από τους πλέον επιτυχημένους έχοντας δουλέψει με αναβάτες θρύλους όπως ο Daijiro Katoh, ο Marco Simoncelli και ο Toni Elias και ο Hiroshi Aoyama. Το 2020, αλλά και το 2021 συνεργάζεται με την Aprilia με εργοστασιακή υποστήριξη από το ιταλικό εργοστάσιο για το MotoGP, ενώ έχει ομάδα στις μικρές κατηγορίες Moto3 και Moto2 και στην MotoE.

Ευχόμαστε στον Fausto γρήγορη ανάρρωση!

Η ομάδα Moto3 με τους Fabio Di Giannantonio και Jorge Martin

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης