Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το τριήμερο 11-13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες δοκιμές MotoGP πριν την έναρξη του Εντυπωσιακή η πίστα Mandalika στο νησί Lombok της Ινδονησίας.πρωταθλήματος σε περίπου τρεις εβδομάδες. Οι αναβάτες και οι ομάδες βρέθηκαν στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας για να προετοιμαστούν, ενώ παράλληλα έμαθαν και όλα τα μυστικά της πίστας στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερο γύρος του φετινού πρωταθλήματος τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ημέρα δοκιμών είχε αρκετές δυσκολίες καθώς η πίστα ήταν αρκετά βρώμικη και σε συνδυασμό με τη βροχή που έπεσε, οι αναβάτες δεν είχαν αρκετό χρόνο δουλειάς. Τις επόμενες δύο ημέρες όμως τα πράγματα κύλησαν ομαλά και οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα δοκιμών τους.

Πέτρες και λάσπη την πρώτη ημέρα είχαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες MotoGP.

Σημάδια βελτίωσης για Honda και Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταχύτερος του τριημέρου ήταν ο Pol Espargaro με την εργοστασιακή Repsol Honda. Ο Ισπανός ήταν πολύ Φοβερή βελτίωση για την Honda, σε καλό δρόμο Yamaha και Ducati.γρήγορος όλο το τριήμερο και ξεκάθαρα έδειξε μαζί με τον Marc Marquez ότι η καινούρια RC213V έχει εξαιρετική βάση. Ο καλύτερος χρόνος του Espargaro ήταν 1:31.060, ενώ ο teammate του Marquez έκλεισε το τριήμερο στην 9η θέση, περίπου 4 δέκατα πίσω. Ξεκάθαρα η δουλειά που έκανε το HRC στη διάρκεια του χειμώνα ήταν πολύ καλή και βάζει πάλι την Honda ανάμεσα στους διεκδικητές καλών αποτελεσμάτων.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των χρόνων στην Ινδονησία βρέθηκε ο πρωταθλητής Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha κινήθηκε πολύ γρήγορα σε ρυθμό αγώνα όταν έκανε την προσομοίωση, ενώ την τελευταία ημέρα βρήκε τον τρόπο να γράψει καλούς χρόνους με τα μαλακά ελαστικά της Michelin. Την καλή δουλειά της Yamaha επιβεβαίωσε η 5η θέση του Franco Morbidelli με τον Ιταλό όσο περνάει ο καιρός να βρίσκει τα πατήματά του. Πολύ θετικά είναι τα πράγματα και στην Aprilia με τον Aleix Espargaro να ολοκληρώνει το τριήμερο στην 4η θέση και τον Maverick Vinales στην 8η θέση.

Πολύ δυνατά συνέχισαν τα Aprilia με τους Espargaro και Viniales να μένουν ικανοποιημένοι και στην Ινδονησία.

Σε υψηλό επίπεδο Suzuki και Aprilia, πιο ολοκληρωμένη η Ducati

Στην Suzuki, ο Alex Rins βρέθηκε στην 7η θέση έχοντας εξαιρετικό γυρολόγιο στην προσομοίωση αγώνα. Στις 6 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στο Κατάρ.Αντίθετα, ο teammate του Joan Mir δεν κατάφερε να βγει στην πίστα την τελευταία ημέρα έχοντας στομαχικά προβλήματα από κάποια τροφική δηλητηρίαση. Στην Ducati, ο Pecco Bagnaia οδήγησε την εργοστασιακή ομάδα στην 6η θέση βελτιώνοντας την αίσθηση του με την GP22, ενώ η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τον Luca Marini με την Ducati της Mooney VR46. Ο αδερφός του Valentino Rossi έφυγε από την Ινδονησία στην 3η θέση της κατάταξης, έχοντας βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Επόμενο ραντεβού των αναβατών του MotoGP είναι στο Κατάρ στις 4-6 Μαρτίου όταν και θα έχουμε την έναρξη του πρωταθλήματος MotoGP 2022.

Αποτελέσματα δοκιμών Ινδονησία

Βίντεο από την τελευταία ημέρα δοκιμών στην Ινδονησία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ριζικές αλλαγές στην Repsol Honda το 2022

Δοκιμές MotoGP 2022: Aprilia, Suzuki και Honda οι κερδισμένοι στην Μαλαισία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης