Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έπρεπε να περιμένουμε 12 αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2022 για να δούμε θέαμα αντάξιο του θεσμού. Οι αναβάτες μας χάρισαν έναν συγκλονιστικό αγώνα ο οποίος κρίθηκε στον τελευταίο γύρο με πέντε αναβάτες να παλεύουν για τη νίκη και το βάθρο. Μεγάλος νικητής ήταν ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός ήταν πολύ προσεκτικός στην αρχή του αγώνα και περίμενε υπομονετικά να περάσουν οι πρώτοι γύροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όσο πέρναγαν οι γύροι ο αναβάτης της Ducati γινόταν όλο και πιο γρήγορος με αποτέλεσμα να περάσει στηνΑυτό ήταν το 200ό βάθρο της Ducati στο MotoGP. κορυφή λίγο μετά το μέσο του αγώνα. Στους τελευταίους γύρους δέχτηκε επίθεση από τον Vinales με την Aprilia, αλλά αντιστάθηκε και πήρε τελικά τη νίκη. Πλέον ο Bagnaia βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, 49 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση. Τον καλύτερο αγώνα της φετινής χρονιάς πραγματοποίησε ο Maverick Vinales ο οποίος έφερε την εργοστασιακή Aprilia στη 2η θέση, αφήνοντας τον Jack Miller με τη δεύτερη Ducati στην 3η θέση.

Εκπληκτικό αγώνα πραγματοποίησε ο Enea Bastianini ο οποίος από την 12η θέση που βρέθηκε στον πρώτο γύρο κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την 4η θέση. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Jorge Martin και Miguel Oliveira, ενώ εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Alex Rins με τη Suzuki, οδηγώντας τον αγώνα για αρκετούς γύρους πριν υποχωρήσει τελικά στην 7η θέση με προβλήματα στα ελαστικά του.

Μέτρια ήταν η εμφάνιση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha παρότι «Damage limitation» για τους Quartararo και Εspargaro.στην αρχή έδειξε σημάδια καλού ρυθμού, ωστόσο έπειτα από την ποινή Μεγάλου Γύρου επέστρεψε στην πίστα στην 5η θέση και έμεινε τελικά να παλεύει για την εξάδα. Το μοναδικό πράγμα που διέσωσε ο Quartararo ήταν το γεγονός ότι τερμάτισε μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο στη βαθμολογία, τον Aleix Espargaro, αυξάνοντας τη διαφορά στους 22 βαθμούς. Ο Espargaro από τη μεριά του, αγωνίστηκε με αρκετούς πόνους στα πόδια από την άσχημη πτώση του Σαββάτου και κατάφερε ηρωικά να τερματίσει στην 9η θέση. Σημαντικότερη πτώση του αγώνα ήταν εκείνη του Johann Zarco ο οποίος έπεσε στον 5ο γύρο, τη στιγμή που βρισκόταν στην πρώτη θέση, οδηγώντας τον αγώνα.

Επόμενος αγώνας είναι σε δύο εβδομάδες στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης