Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η φετινή χρονιά είναι μία από τις πιο δύσκολες για τον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας, καθώς έχουμε Θρηνήσαμε ήδη τον χαμό των Dupasquier, Millan και Vinales φέτος…θρηνήσει ήδη τρεις μεγάλες απώλειες νεαρών αναβατών. Πολλές συζητήσεις έχουν ανοίξει για το αν θα πρέπει να οδηγούν μεγάλες μοτοσικλέτες αναβάτες πολύ μικρής ηλικίας ή για το κατά πόσο οι κανονισμοί πρέπει να αλλάξουν, ωστόσο το φαινόμενο είναι υπαρκτό και πρέπει να παρθούν δραστικές αποφάσεις και μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Grand Prix της Αμερικής το περασμένο τριήμερο, στον αγώνα Moto3, είχαμε ακόμα ένα τρομακτικό ατύχημα στο οποίο ευτυχώς -από τύχη- δεν θρηνήσαμε θύματα. Στη μεγάλη ευθεία της πίστας ο Deniz Oncu, αναβάτης της Red Bull Tech3 KTM, κινήθηκε επικίνδυνα τη στιγμή που βρισκόταν ανάμεσα σε αρκετούς αναβάτες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ένα πολύ άσχημο ατύχημα.

Το… μήλον της έριδος Deniz Oncu.

Δύο αγώνες εκτός θα μείνει ο Oncu

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω στη μοτοσικλέτα του Oncu έπεσαν οι Jeremy Alcoba, Andrea Migno και Pedro Acosta με αποτέλεσμαΣκληρή ποινή, αλλά πρέπει η FIM να… τραβήξει μερικά αυτιά! κυριολεκτικά να εκτοξευτούν στον αέρα και να προσγειωθούν άτσαλα στην άσφαλτο της πίστας. Ευτυχώς, κανείς από τους αναβάτες δεν τραυματίστηκε, αφού το γεγονός θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε μετατραπεί σε τραγωδία.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι άνθρωποι της FIM και της Dorna άρχισαν να παίρνουν σοβαρά αυτά τα ατυχήματα, με αποτέλεσμα ο Oncu να δεχτεί μια πολύ σκληρή, αλλά δίκαιη ποινή. Ο νεαρός Τούρκος αναβάτης αποκλείστηκε από τους δύο επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος σε Misano και Portimao και θα επιστρέψει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια.

Η συγκεκριμένη ποινή είναι σίγουρα σκληρή, ωστόσο θα πρέπει να γίνει κάτι, προκειμένου οι νεαροί αναβάτες να καταλάβουν ότι κινδυνεύουν ζωές, αν οδηγούν εκτός ορίων. Το αν αυτή η ποινή θα έχει θετικές επιπτώσεις στο μέλλον μένει να αποδειχτεί.

Το βίντεο του τρομακτικού ατυχήματος στο Austin.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αμερικής: Ισοπεδωτικός ο Marc Mrquez κέρδισε άνετα στο Austin

Η CFMoto εισβάλει στο MotoGP

Πρωτάθλημα Superbike: Έφυγε από τη ζωή 15χρονος αναβάτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης