Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το φετινό Ράλλυ Ντακάρ είχε γεύση από MotoGP καθώς συμμετείχαν δύο σημαντικοί αναβάτες του Petrucci και Checa κρατάνε ψηλά τη σημαία του MotoGP.Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grand Prix. Ο Danilo Petrucci μόλις πριν από λίγους μήνες βρισκόταν στη σέλα της αγωνιστικής μοτοσικλέτας RC16 της KTM στο MotoGP και αγωνιζόταν απέναντι στους Fabio Quartararo, Valentino Rossi και Marc Marquez πριν μαζέψει τα πράγματά του και μετακομίσει στο σκληρό περιβάλλον του Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός της KTM τα πήγε περίφημα στην πρώτη του επαφή με το Dakar και κατάφερε μάλιστα να κερδίσει την πρώτη του ειδική διαδρομή. Ένας μικρός τραυματισμός και μια άτυχη στιγμή με τον κινητήρα της μοτοσικλέτας του τον άφησε εκτός διεκδίκησης ενός καλού αποτελέσματος, παρόλα αυτά συνέχισε να προσφέρει θέαμα στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας τερματίζοντας τελικά στην 90η θέση.

Πως ξεκίνησε...

Ο Carlos Checa είναι ακόμα ένας αναβάτης που μας έρχεται από τον κόσμο της ασφάλτου. Ο Ισπανός, πρώην αναβάτης MotoGP και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, συμμετείχε φέτος στο Dakar στην κατηγορία των αυτοκινήτων με το πρωτότυπο της Optimus. Ο Checa ξεκίνησε καλά τον αγώνα ωστόσο στην 4η ειδική διαδρομή είχε ένα ντεραπάρισμα που τον άφησε εκτός διεκδίκησης κάποιου καλού αποτελέσματος. Ο Ισπανός πάντως ολοκλήρωσε τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως κατέληξε...

Ας δούμε την ιστορία των δύο πρώην αναβατών MotoGP.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 7η Ε.Δ.: Στην κορυφή η Yamaha, το παλεύει ο Loeb

Τιμωρήθηκε οδηγός στο Dakar επειδή πάτησε μία μοτοσικλέτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης