Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ducati και η Shell ανακοίνωσαν μια πολυετή επέκταση της Τεχνικής τους συνεργασίας με τις εργοστασιακές αγωνιστικές ομάδες Ducati Corse, έως το 2027.

Η Τεχνική Συνεργασία μεταξύ της Ducati Corse και της Shell γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην πίστα, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης σεζόν, όπου η Ducati κέρδισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και τους τίτλους αναβατών του 2022 με τον Ιταλό Francesco Bagnaia στα MotoGP και με τον Ισπανό Alvaro Bautista στα WorldSBK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία, η οποία ξεκίνησε αρχικά το 1999 όταν η Ducati αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM, συνεχίζεται για 24 χρόνια συνεργασίας και 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP από την ένταξη της ιταλικής ομάδας το 2003.

Σήμερα, οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Desmosedici GP και Panigale V4 R της Ducati Corse χρησιμοποιούν μια εξατομικευμένη σύνθεση αγωνιστικού καυσίμου Shell V-Power καθώς και ένα κατά παραγγελία μείγμα λαδιού κινητήρα Shell Advance με την τεχνολογία PurePlus της Shell. Σχεδιασμένο για να αντέχει στις ακραίες συνθήκες των πιο διάσημων αγώνων, το Shell Advance έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην εξαγωγή της μέγιστης απόδοσης διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία του τετράχρονου κινητήρα V4 της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν.

Ως μέρος της ανανέωσης της συνεργασίας που ανακοινώθηκε, η Ducati και η Shell θα συνεχίσουν να εργάζονται χέρι-χέρι προετοιμάζοντας τη νέα εποχή του MotoGP με πιο βιώσιμα καύσιμα, η οποία ξεκινά το 2024. Η ανάπτυξη για αυτά τα καύσιμα, τα οποία πρέπει να είναι κατά 40% μη ορυκτής προέλευσης από το 2024 και ο στόχος είναι ένα φιλόδοξο 100% έως το 2027, θα είναι βασικός τομέας εστίασης για τις Ducati και Shell. Θα συνεχίσουν επίσης να διερευνούν τρόπους με τους οποίους η συνεργασία μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για μελλοντική χρήση, τόσο εντός όσο και εκτός της πίστας.

Paolo Ciabatti (Αθλητικός Διευθυντής Ducati Corse)

“Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση να ανακοινώσουμε την επέκταση της πολυετούς συμφωνίας της Ducati με τη Shell έως το 2027. Η περασμένη χρονιά ήταν η πιο επιτυχημένη σεζόν για την Ducati Corse από την έναρξη της Τεχνικής Συνεργασίας καυσίμων και λιπαντικών με τη Shell το 1999, και χαίρομαι που μπόρεσα να μπω σε μια τρίτη δεκαετία συνεργασίας μαζί τους. Χάρη στη ζωτική συμβολή τεχνικά προηγμένων συνεργατών όπως η Shell, η Ducati μπορεί να επιτύχει σε τέτοια τεχνικά απαιτητικά πρωταθλήματα όπως τα MotoGP και τα WorldSBK, όπου κάθε μικρή λεπτομέρεια απόδοσης μετράει. Με αυτή την ισχυρή υποστήριξη πίσω μας, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στο μέλλον”.

Sabrina Qu, (Αντιπρόεδρος Global Lubricants Marketing στη Shell)

“Η επέκταση της Τεχνικής Συνεργασίας μας με την Ducati έως το 2027 σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας προς την ομάδα της Ducati Corse να τους παρέχουμε τεχνική υποστήριξη καθώς τα MotoGP κινούνται προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ο μηχανοκίνητος αθλητιστμός είναι το απόλυτο πεδίο δοκιμών για την τεχνολογία μας, παρέχοντας στη Shell πολύτιμες πληροφορίες για την απόδοση των προϊόντων μας, επιτρέποντάς της να δοκιμάσει σκευάσματα που ταιριάζουν με τις μελλοντικές φιλοδοξίες βιωσιμότητας τόσο της Shell όσο και της Ducati. Αυτό με τη σειρά του θα συνεχίσει να ωφελεί τους πελάτες της Shell Advance και της Ducati σε όλο τον κόσμο, τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο, καθώς η Τεχνική Συνεργασία συνεχίζει να αναπτύσσεται”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης