Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Τα σπασμένα φλας είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα όταν οι μοτοσυκλέτες μας πέφτουν, είτε στο δρόμο είτε στο χώμα. Τώρα μια λετονική εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει εφεύρει το πρώτο σχεδόν άφθαρτο φλας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα HammerLED κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Μάρτιο, αφού οι ιδρυτές της εταιρείας David Ezers και Valerijs Silins αντιμετώπισαν το γνωστό πρόβλημα, οδηγώντας μοτοσυκλέτες adventure.

Ο Silins ανέφερε: “Οδηγούμε σε δρόμους εδώ και χρόνια, αλλά άρχισε να γίνεται βαρετό, οπότε προσπαθήσαμε να αναζητήσουμε περισσότερη αδρεναλίνη στην οδήγηση στο χώμα και στις μοτοσυκλέτες adventure”.

“Μετά από περίπου τρία χρόνια τέτοιας οδήγησης, είχα σπάσει δέκα φλας και ο David είχε κάνει το ίδιο. Έτσι ξεκίνησαν όλα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από 18 μήνες έρευνας και ανάπτυξης, το HammerLED γεννήθηκε και, όπως όλες οι καλές ιδέες, είναι απλώς η λύση σε ένα προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο εφευρέτης (οπότε μπορείτε να περιμένετε από εμένα μια μπύρα που δεν κάνει μπυροκοιλιά στα επόμενα χρόνια). Το ελαφρύ στέλεχος είναι κατασκευασμένο από ένα ελατήριο υψηλής ελαστικότητας με τα τέσσερα LED να προστατεύονται από νερό, σκόνη και πτώσεις σε σφραγισμένη θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Το ζευγάρι πέρασε την εφεύρεση από σκληρά τεστ, τόσο σκληρά που δεν άντεξαν οι μοτοσυκλέτες.

“Είχα μια πολύ ατυχή πτώση και όλο το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, το τιμόνι, η ζελατίνα όλα ήταν λυγισμένα. Το HammerLED λύγισε λίγο, αλλά ο καρπός μου έσπασε. Θα έλεγα λοιπόν ότι αντέχουν πολλά”, είπε ο Valerijs.

Το ζευγάρι ελπίζει τώρα να αναπτύξει έναν παρόμοιο αλλά αεροδυναμικό φλας για μοτοσυκλέτες steet και να συνεχίσει να προσαρμόζει τα υπάρχοντα HammerLED για να ταιριάζουν σε μια σειρά δημοφιλών μοτοσυκλετών.

“Τώρα εξελλίσουμε φλας για τις BMW. Οι περισσότερες από τις KTM καλύπτονται, προχωράμε με Yamaha και Honda, επομένως πηγαίνουμε μοτοσυκλέτα – μοτοσυκλέτα ανάλογα με τη δημοτικότητα. Θα επεκταθούμε φέτος”.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης