Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2022 έριξε αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Σπερχειάδας με πάνω από 110 συμμετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πίστα που ανεβάζει το επίπεδο του αθλήματος, χαρίζοντας στους θεατές έναν εντυπωσιακό αγώνα με τις δυνατές μάχες των αθλητών σε όλες τις κατηγορίες, ειδικά στην MX1 και ΜΧ2. Στην πίστα της Σπερχειάδας οι αναβάτες εξελίσσονται, σε κάθε αγώνα γίνονται ταχύτεροι κατεβάζοντας δευτερόλεπτα στους χρόνους τους.

Βίντεο από το πρώτο και το δεύτερο σκέλος της MX1.

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by coremag.gr (@coremag.gr)

Πρωταθλητές των κατηγοριών 2022:
MX1: Γιάννης Τουρατζίδης
ΜΧ2: Ανέστης Ράδος 
ΜΧ300: Ανδρέας Ανδρέου 
ΜΧ125: Σωτήρης Θεοδωρίδης 
ΜΧ65: Γιώργος Τσαλίκης 
ΜΧ85: Κωνσταντίνος Μερκούρης
ΟΡΕΝ: Χρήστος Τομαρας 
SENIOR:Μάρκος Καρασακαλίδης 
ΜΧWomen: Ιωάννα Λάμπρου
 

MX1
Από το Σάββατο στα χρονομετρημένα ο 16 φορές πρωταθλητής Ελλάδος MX, Παναγιώτης Κουζής, έδειξε την εμπειρία και την ταχύτητά του ρίχνοντας συνεχώς δευτερόλεπτα σε μια φοβερή μάχη με τον Γιάννη Τουρατζίδη, τον τωρινό πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας.

Στο πρώτο σκέλος, ο Γιάννης Τουρατζίδης πήρε την εκκίνηση, έφυγε μπροστά και ο Κουζής πίσω του αποφασισμένος να τον περάσει. Ο Τουρατζίδης απέκρουσε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις του Κουζή, όμως σε μια στροφή κατάφερε να τον περάσει εσωτερικά τερματίζοντας πρώτος.

Ο Γιάννης Τουρατζίδης, δύσκολα χάνει εκκινήσεις, μάχεται πάντα με αποφασιστικότητα καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας για δεύτερη φορά στην αγωνιστική του πορεία (2019).

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής πήρε την εκκίνηση και τερμάτισε το «θηρίο» του χωρίς βίδα στο γρανάζι -κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

O Τουρατζίδης στο δεύτερο σκέλος έτρεξε με τον «άσο» στη μοτοσικλέτα και τη στολή του, αφού ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο Παναγιώτης Κουζής κέρδισε και στα δύο σκέλη του αγώνα με το εξελιγμένο Gas Gas 450 από τη Σουηδική ομάδα του Big Balls MX.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Kouzen (@kouzen338)

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος του Π.Π.MX 2022 της ΜΧ1, Γιάννης Τουρατζίδης τερμάτισε στη δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη του αγώνα με Yamaha YZ 450F. Ο Γιάννης Τουρατζίδης έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα και στην κατηγορία της MX2 το 2014, 2015 και 2017 όπως έχει στεφθεί πρωταθλητής ΜΧ2 και του Βαλκανικού Πρωταθλήματος το 2017. 

 

Ο master του whip Νίκος Λυρίου, κατέκτησε την τρίτη θέση στον αγώνα με Gas Gas 450.

 

O Ανδρέας Ανδρέου με Yamaha YZ 250 στην τέταρτη θέση και πέμπτος ο Παναγιώτης Παπίλας με Honda CRF 450.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by (@panagiotis_papilas)

 

MX2
Ο Ανέστης Ράδος νικητής και στα δύο σκέλη του αγώνα με Husqvarna 250 και πρωταθλητής στην κατηγορία για το 2022!
Στο πρώτο σκέλος ο Κωνσταντίνος Τζιώρας πήρε την εκκίνηση, όμως ο Ράδος δεν άφησε περιθώρια και τον προσπέρασε κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλισμένο το πρωτάθλημα βαθμολογικά, ο Ανέστης πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να τερματίσει πρώτος καταφέρνοντας να δείξει για ακόμα μια φορά την κλάση του.
Η φωτογραφία που ανέβασε ο Ανέστης Ράδος στο Instagram μετά τον αγώνα.

 

Στον αγώνα στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Μπάκας με Yamaha 250, στην τρίτη ο Τζιώρας με KTM 250SXF, στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Καραγιάννης με Husqvarna 250 και στην πέμπτη θέση ο Σωτήρης Θεωδορίδης  με Gas Gas MC 125.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλες τις κατηγορίες εδώ.

Φωτογραφία: Τζωρτζίνα Στάθη @mxtrack_mpistariza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης