Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW γιορτάζει τα 100 χρόνια της στο χώρο των μοτοσυκλετών με ειδικές εκδόσεις των R nineT roadster και R18 cruiser με αρκετό χρώμιο σε ένα φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο της εταιρείας του 1923, το R32.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για αυτά τα επετειακά μοντέλα, με τον Επικεφαλής Πωλήσεων της BMW, Dr. Alexander Wehr να λέει τον Μάιο του 2022: “Μπορείτε να περιμένετε ένα υπέροχο πάρτι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και φυσικά, θα υπάρξουν νέες μοτοσυκλέτες και μπορεί ακόμη και να υπάρχουν κάποιες επετειακές για την εκατονταετία που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψω αυτή τη στιγμή”.

Η πρώτη είναι η R nineT 100 Year Edition, τροφοδοτούμενη από τον ίδιο κινητήρα boxer 107,3 ​​ίππων, 1170cc που προέρχεται από την R1200GS και που βρίσκεται στην υπόλοιπη ρετρό σειρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο στοιχείο έρχεται με την μορφή των extras, με την επετειακή μοτοσυκλέτα να λαμβάνει μια σειρά από ανταλλακτικά Option 719 και μια σειρά από φινιρίσματα βαφής σε χρώμιο για πρόσθετη λάμψη και πρόσθετη αντοχή στη διάβρωση.

Αυτό περιλαμβάνει το ρεζερβουάρ 18 λίτρων, το οποίο είναι μαύρο και χρωμιομένο και έχει διπλές λευκές ρίγες. Έχει επίσης προστατευτικά για τα γόνατα, όπως τα μοντέλα του παρελθόντος και ειδικές ενδείξεις προς τιμήν της επετείου. Το μαύρο μπροστινό φτερό έχει επίσης λευκή διπλή επένδυση, με την καμπύλη πίσω από τη σέλα να είναι φινιρισμένη με χρώμιο και να παρέχει μια μικρή υποστήριξη στο συνεπιβάτη.

Σε πλήρη αντίθεση με το αστραφτερό χρώμιο είναι οι σκουρόχρωμοι σωλήνες πιρουνιού και η εισαγωγή αέρα, με τα εξαρτήματα Option 719 να περιλαμβάνουν φρεζαρισμένα καλύμματα κυλινδροκεφαλής, καθρέφτες στην άκρη της μπάρας του τιμονιού, ρυθμιζόμενες μανέτες και πολλά άλλα.

Υπάρχει επίσης το προαιρετικό Comfort Package της BMW, που σημαίνει θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και πολλά άλλα – συν την επιλογή τοποθέτησης συστήματος συναγερμού εάν το επιθυμείτε. Η τιμής της ξεκινάει από τα 24.220 €.


Η R18 100 Year Edition είναι μια παρόμοια ιστορία, διατηρώντας τους υπάρχοντες μηχανισμούς της και τώρα βαμμένη με παρόμοια μοτίβα μαύρου, διπλών λευκών γραμμών και χρωμίου. Η boxer cruiser 1802 κυβικών έχει επίσης ένα σήμα 100 ετών στο ρεζερβουάρ, συν μια μαύρη και κόκκινη μονή, ανάγλυφη σέλα – απευθείας από τον κατάλογο Option 719.

Υπάρχουν επίσης φινιρίσματα χρωμίου σε όλα, από τα εξαρτήματα του τιμονιού μέχρι το κιβώτιο ταχυτήτων και τις κυλινδροκεφαλές. Ακόμη και οι εξατμίσεις είναι χρωμιωμένες, με τελικά Akrapovič. Η τιμή της R18 100 Year Edition ξεκινάει από τα 29.890 €.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης