Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Ο Αυστραλός θρύλος του motocross, Robbie Maddison, ανταλλάζει το χώμα για το…νερό για άλλη μια φορά το 2023. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν είναι το στενό της Κωνσταντινούπολης και δεν κυνηγά να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ διασχίζοντας το νερό από την Ευρώπη στην Ασία και πίσω πάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όχι, αυτή τη φορά, ο Maddison και όλη η οικογένειά του δοκιμάζουν τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας στο ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Ο ειδικός της κάμερας δράσης Insta360 ήθελε να κάνει ένα βίντεο που να δείχνει την ιστορία και τις ικανότητες του θρύλου, έτσι ο Maddison, η οικογένειά του και το πλήρωμά του μάζεψαν τη μοτοσυκλέτα  και κατευθύνθηκαν προς την παραλία για να τραβήξουν μερικά πλάνα.

Αυτό το βίντεο από τα παρασκήνια δίνει μια μικρή εικόνα της διαδικασίας. Ενώ ο Maddison λέει ότι δεν πίστευε ότι θα έβαζε ξανά μοτοσυκλέτα στο νερό μετά το ταξίδι Ευρώπης/Ασίας (το πέρασμα του Βοσπόρου), παρουσιάστηκε η τέλεια ευκαιρία, οπότε πώς θα μπορούσε να πει όχι; Για ασφάλεια, είχε τοποθετήσει έναν αερόσακο στο ντεπόζιτο, τον οποίο μπορούσε να ανοίξει απλά τραβώντας ένα κορδόνι αν το χρειαζόταν. Σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα άρχιζε να βυθίζεται στο νερό, ο αερόσακος θα την εμπόδιζε ώστε να μπορέσει να φτάσει στην ακτή με ασφάλεια.

Τα νερά ήταν γαλήνια και η μοτσυκλέτα τα πήγαινε εξαιρετικά. Τόσο καλά, στην πραγματικότητα, που κατά τη διάρκεια της εξάσκησης, ο Maddison παρατήρησε ότι η μοτοσυκλέτα είχε αυτή τη φορά την καλύτερη αίσθηση από οποιαδήποτε άλλη φορά την έβαλε στο νερό. Οι επόμενες έξοδοί του για να τραβήξουν πλάνα πήγαν είσης καλά, αν και φαινομενικά δεν ήταν τόσο καλά όσο την πρώτη φορά της εξάσκησης. Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν κατέληξε να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή έκτακτης ανάγκης για να μη βυθιστεί η μοτοσυκλέτ, οπότε εν τω συνόλω, μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια στέφθηκε από επιτυχία. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης