Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μια ιδέα που κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια στους διεθνείς οργανισμούς: να δημιουργηθεί ένα Παγκόσμιο κύπελλο αγώνων στην άμμο. Αυτό θα γίνει το 2023, με την επίσημη ονομασία του FIM Sand Racing World Cup. Κεντρικό γεγονός αυτού θα είναι το Enduropale du Touquet Pas-de-Calais, που διοργανώνεται από το 1975 και φυσικά θα αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο αυτού του ολοκαίνουργιου κυπέλλου. 

To Enduropale du Touquet Pas-de-Calais λαμβάνει χώρα Côte d’Opale και συγκεκριμένα στις παραλίες Le Touquet-Paris-Plage και Stella-Plage στο Pas-de-Calais. Στο πρώτο εκείνο event του 1975 286 άτομα έλαβαν μέρος, όμως σιγά σιγά ο αγώνας απέκτησε ένα πολύ δυνατό στάτους ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2020 2.450 άτομα έλαβαν μέρος, ενώ τον αγώνα παρακολούθησαν 500.000 θεατές! Ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε μόνο 2 χρονιές. Το 1991, λόγω του πολέμου του Κόλπου, και το 2021, λόγω της πανδημιας του Covid. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αυτός ο αγώνας, που μεταδίδεται σε 70 χώρες , αποτελεί μέρος του γαλλικού πρωταθλήματος αγώνων άμμου και, από το 2023, του νέου παγκοσμίου κυπέλλου αγώνων άμμου, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (IMF). Το κύπελλο αυτό θα περιλαμβάνει άλλους 2 αγώνες, στις 24-26 Φεβρουαρίου στην Αργεντινή και το Δεκέμβρη στην Monte Gordo Beach της Πορτογαλίας. 

Το 2023, το Enduropale du Touquet Pas-de-Calais διοργανώθηκε το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου και τον αγώνα κέρδισε ο  Βρετανός αναβάτης, Todd Kellett, οδηγώντας για την Yamaha, ενώ μαζί του στο βάθρο βρέθηκαν οι Honda των Cyril Genot και Yentel Martens.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης