Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το ειδικό τμήμα της Triumph για τις ειδικές εκδόσεις των βρετανικών μοτοσικλετών ονομάζεται Factory CustomΜόλις 750 μοτοσικλέτες κατασκευάστηκαν και έγιναν άφαντες. και δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει στο κοινό τα πιο σπάνια, τα πιο όμορφα και τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα. Μέχρι στιγμής η Triumph Factory Custom έχει δημιουργήσει μόλις τρία μοντέλα τα οποία έχουν γίνει sold out μέσα σε λίγες μέρες και το ένα από αυτά είναι το μοναδικό Thruxton TFC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από μόνο του το Thruxton είναι ένα πανέμορφο και πολύ δυναμικό μοντέλο με cafe racer εμφάνιση από το παρελθόν. Στην περίπτωση του Factory Custom ο πήχης ανεβαίνει τρομακτικά με τους ανθρώπους του τμήματος να έχουν κάνει απίθανη δουλειά. Η μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε σε μόλις 750 μονάδες και η κάθε μία ήταν αριθμημένη, ενώ τα χαρτιά της έφεραν την υπογραφή του CEO της Triumph Nick Bloor.

Σπάνια και εξωτική η εργοστασιακή custom Thruxton

Ο σχεδιασμός της Thruxton TFC είναι πολύ προσεγμένος με πολλές λεπτομέρειες. Ξεχωριστά σημεία είναι η τάπα του ρεζερβουάρ τύπου Monza, το αλουμινένιο ψαλίδι, τα μαύρα ελατήρια στις αναρτήσεις της Ohlins, τα τμήματα από ανθρακονήματα, η δερμάτινη σέλα και φυσικά ο μοναδικός χρωματισμός Carbon Black. Λεπτομέρειες όπως οι νίκελ καθρέπτες, οι μαύροι τροχοί 17 ιντσών και τα μοναδικά χειροποίητα λογότυπα δίνουν ακόμα μια ιδιαίτερη χροιά στη μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χειροποίητα σήματα, μοναδικά για το Factory Custom.

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.200 κ.εκ. του Thruxton είναι βελτιωμένος με ανεβασμένη ροπή στα 112Nm και Οι εξατμίσεις της Vance & Hines ανασταίνουν και νεκρούς!ισχύ στους 103 ίππους, ενώ είναι πολύ πιο εκρηκτικός χάρη στα ελαφρύτερα εξαρτήματα στο εσωτερικό του. Το σύνολο συνοδεύεται από ηλεκτρονικό γκάζι (Ride by Wire), σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, συμπλέκτη ολίσθησης, ABS, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι το μοναδικό σύστημα εξάτμισης της Vance & Hines από τιτάνιο. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με 4πίστονες δαγκάνες και δίσκους 310mm. Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στη μείωση του βάρους καθώς εκτός από τα carbon εξαρτήματα η Thruxton διαθέτει ελαφριά μπαταρία αγωνιστικού τύπου, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ από αλουμίνιο και carbon κουστούμι.

Η τιμή της μοτοσικλέτας ήταν 25.000€ και λέμε ήταν διότι εξαντλήθηκε λίγες μέρες μετά την εμφάνισή της. Αν θέλετε παρόλα αυτά μια ξεχωριστή Thruxton υπάρχει η έκδοση Ton-Up την οποία μπορείτε να βρείτε στο  δίκτυο συνεργατών της Triumph στην τιμή των 17.390€.

Το μοναδικό αυτό Thruxton.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιγμα στους λιλιπούτειους αναβάτες κάνει η Triumph με τη βοήθεια της Oset Bikes

Ακόμα και ο Steve McQueen θα αισθανόταν ρίγος μπροστά στο νέο Triumph Bonneville T120

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης