Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν μπορούσε να με πάρει ο ύπνος το βράδυ της Πέμπτης και αναγκάστηκα να ανοίξω το «χαζοκούτι» για να Στην γκάμα των T120 υπάρχουν διαθέσιμες και ετοιμοπαράδοτες επίσης οι Black Edition και Gold Line Edition.με νανουρίσει. Αφού προσπέρασα γρήγορα τα ανούσια κανάλια έφτασα στο κανάλι της Βουλής το οποίο έπαιζε την ταινία του 1969 The Great Escape με τον ανεπανάληπτο Steve McQueen. Χαζεύοντας την ταινία φτάσαμε στο σημείο όπου ο θρύλος του κινηματογράφου και της μοτοσικλέτας βρίσκεται στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης Triumph TR6 και προσπαθεί να ξεφύγει από τους Ναζί στρατιώτες πραγματοποιώντας το περίφημο άλμα πάνω από τον φράκτη το οποίο δοκίμασε να κάνει ο ίδιος McQueen, ωστόσο τελικά το πραγματοποίησε ο κασκαντέρ Bud Ekins.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν άντεξα να δω όλη την ταινία, αλλά όταν ξύπνησα την επόμενη ημέρα είχα την αίσθηση ότι είχα δει όνειρο. Έπειτα από κάποιες ώρες βρισκόμουν στο κατάστημα της Triumph στην Καλλιρρόης προκειμένου να παραλάβω την καινούρια Bonneville T120 προς μεγάλη ευχαρίστησή μου. Βλέπετε, θεωρώ την κλασική σειρά μοτοσικλετών της βρετανικής μάρκας από τις πλέον όμορφες και ποιοτικές στον κόσμο των δύο τροχών και βρισκόμενος δίπλα στο T120 δεν μπορούσα παρά να μην το επιβεβαιώσω.

LED φωτιστικό σώμα με χαρακτηριστικό DRL φως ημέρας στο κάτω μισό του προβολέα.

Η απόλυτη έκφραση κλασικού σχεδιασμού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το T120 έχει ιδιαίτερη ιστορία καθώς είναι το πρώτο Bonneville που κατασκευάστηκε πίσω στο 1959 και H έκδοση Gold Line κοστίζει 14.690€.άνοιξε το δρόμο για μια σειρά θρυλικών μοντέλων. Επιστρέφοντας στο 2022 η Triumph έχει να μας επιδείξει ίσως το πιο ώριμο και σμιλευμένο Bonneville που κατασκεύασε ποτέ κάτι που μπορείς να αντιληφθεί αρκεί να στέκεσαι δίπλα του. Ακόμα και το άρωμα αυτής της μοτοσικλέτας δηλώνει μια αυθεντικότητα την οποία συναντάς σε κάθε χιλιοστό της. Το κλασικό εμπρός στρογγυλό φωτιστικό σώμα, το φαρδύ τιμόνι, το ρεζερβουάρ τύπου σταγόνα, ο τέλεια φινιρισμένος κινητήρας, η μακριά σέλα και οι εξατμίσεις/καραμπίνες δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που μόνο να ζηλέψει μπορεί κανείς και κυρίως να ψάξει άμεσα τον τρόπο που θα την κάνει δική του.

Απίστευτο φινίρισμα στον κινητήρα. Στην έκδοση Black ο κινητήρας είναι βαμμένος μαύρος ματ.

Κινητήρας High Torque

Το Bonneville είναι εξοπλισμένο με έναν αναβαθμισμένο δικύλινδρο κινητήρα Euro5 1.200 κ.εκ. ο οποίος Ο κινητήρας του T120 έχει ελαφρύτερο στρόφαλο και καλύτερη απόκριση στο γκάζι.αποδίδει 80 ίππους στις 6.550 σ.α.λ. και 105Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται από σύγχρονο σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό 6τάχυτο. Το νέο Bonneville Τ120 διαθέτει και ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και δύο χαρτογραφήσεις Road και Rain, ενώ διαθέτει σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας ταξιδιού (Cruise Control).

Το μηχανικό σύνολο της Triumph έχει φτάσει πλέον στο ανώτερο επίπεδο πολιτισμένης λειτουργίας και στοχευμένης απόδοσης. Η μεστή ροπή βοηθάει τη μοτοσικλέτα να επιταχύνει δυνατά από τις χαμηλές στροφές και να δώσει έντονη ζωή στη μοτοσικλέτα. Ο ήχος που συνοδεύει τις δυνατές επιταχύνσεις μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως μελωδία και η easy riding αίσθηση του συνόλου σε μεταφέρει σε μια άλλη, πιο χαλαρή και ρομαντική εποχή. Εντυπωσιακή είναι και η χαμηλή κατανάλωση του μεγάλου δικύλινδρου κινητήρα καθώς μένει στα επίπεδα του 5,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Υπέροχη αίσθηση οδήγησης, σου φτιάχνει τη διάθεση.

Μαγικό χαλί στο δρόμο

Η Triumph το 2022 φρόντισε να βάλει σε «δίαιτα» το νέο T120 Bonneville κατεβάζοντας κατά 7 κιλά το βάροςΣτη λίστα αξεσουάρ μπορεί κανείς να βρει 116 εξαρτήματα για να αναβαθμίσει την «Bonnie» του. της μοτοσικλέτας η οποία πλέον ζυγίζει 236 κιλά γεμάτη. Αυτό βοηθάει πολύ στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας η οποία είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης πίσω. Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 18 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ στα φρένα βρίσκουμε δύο δίσκους 310mm εμπρός με δαγκάνες της Brembo και έναν δίσκο 255mm πίσω με δαγκάνα της Nissin με ABS.

Ανεβαίνοντας στη σέλα του T120 αμέσως αντιλαμβάνεσαι άμεσα πως πρόκειται για μια πολύ ποιοτική κατασκευή. Κουμπώνοντας την πρώτη σχέση και αφήνοντας απαλά τον μαλακό συμπλέκτη μπορείς να αισθανθείς την κορυφαία σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν στο νέο Bonneville. Η μοτοσικλέτα έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης προσφέροντας καλή πρόσφυση και αίσθηση τόσο στο εμπρός μέρος όσο και πίσω. Οδηγώντας το T120 δεν μπορείς παρά να παρασυρθείς από τον ρομαντισμό που αναδύει η μοτοσικλέτα και να κινηθείς ήρεμα και χαλαρά χωρίς να σε ενοχλεί τίποτα στον περίγυρό σου. Ακόμα και στην κίνηση της πόλης αισθάνεσαι πως βρίσκεται μέσα σε μια μαγική φούσκα την οποία δεν μπορεί να χαλάσει καμία κόρνα, καμία χειρονομία, καμία νευρική κίνηση.

Τα κλασικά «ρολόγια» διαθέτουν ψηφιακές οθόνες για περισσότερες πληροφορίες.

Και η διασκέδαση στο DNA του

Η ηρεμία που σου μεταφέρει το Bonneville βέβαια δεν πρέπει να σε παρασύρει ολοκληρωτικά καθώς δενΟ χειρισμός στις ψηφιακές οθόνες γίνεται από την αριστερή πλευρά του τιμονιού. Από τη δεξιά αλλάζεις τις χαρτογραφήσεις. πρέπει να ξεχνάς ότι ανάμεσα στα πόδια σου έχεις έναν κινητήρα 1.200 κ.εκ. Το σύνολο είναι δυνατό, ροπάτο και πρόθυμο να επιταχύνει ζωηρά. Ανοίγοντας το γκάζι εύκολα το ταχύμετρο θα ανέβει μέχρι τα 140Km/h, ενώ αν επιμείνεις λίγο θα δεις μέχρι και 190Km/h για να αντιληφθείς ότι όταν χρειαστεί το T120 μπορεί να σε διασκεδάσει. Στη διασκέδαση συμβάλει και η πιο ανάλαφρη συμπεριφορά του στο δρόμο χάρη στους ελαφρύτερους τροχούς. Το Bonneville αλλάζει κατεύθυνση πανεύκολα και στρίβει με ασφάλεια και σταθερότητα σε σβέλτο ρυθμό. Μάλιστα, θα ακουμπήσεις τα μαρσπιέ στην άσφαλτο χωρίς να το καταλάβεις, ενώ όταν χρειαστεί θα φρενάρεις αποτελεσματικά χάρη στα δυνατά και με καλή αίσθηση φρένα. Το T120 δεν είναι φτιαγμένο για να κυνηγήσει χρονόμετρα σε πίστα, αλλά σίγουρα έχει στο DNA του τον τρόπο να σε διασκεδάσει στις στροφές αρκεί να έχει πάντα στο μυαλό σου πως πρόκειται για μια κλασική μοτοσικλέτα.

Ζηλεύω... θαυμάζω!

Τζιν παντελόνι, δερμάτινο τζάκετ και η «Bonnie» να σε χαϊδεύει

Το νέο Triumph Bonneville T120 είναι ο ορισμός του Genteleman’s Ride. Οι Βρετανοί τα τελευταία χρόνια έχουν ανεβάσει το παιχνίδι τους στον τομέα της ποιότητας, ενώ διατηρούν αυτή τη μοναδική ικανότητα να κατασκευάζουν τις πιο «κλασικές» κλασικές μοτοσικλέτες με όλο το DNA του παρελθόντος να παραμένει αναλλοίωτο. Δεν είναι τυχαίο ότι όπου και αν σταθείς, όπου και αν βρεθείς, με το T120 δεν υπάρχει ούτε ένας που να μη γυρίσει να κοιτάξει και κυρίως να θαυμάσει τη δημιουργία από το Hinckley.

ΤΙΜΗ: 13.990€

Όλα τα στοιχεία του Triumph Bonneville T120 ΕΔΩ.

Όλα τα στοιχεία του Triumph Bonneville T120 Black Edition ΕΔΩ.

Όλα τα στοιχεία του Triumph Bonneville T120 Gold Line Edition ΕΔΩ

Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά.

Δαγκάνες της Brembo και δύο δίσκοι 310mm εμπρός.

Άνετη και χαλαρή θέση οδήγησης στο T120.

Η τροφοδοσία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να θυμίζει καρμπιρατέρ.

Με μια λέξη: Αξεπέραστο!

Βίντεο με τον Steve McQueen από την ταινία The Great Escape.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια μοτοσικλέτα της Triumph έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία Harry Potter

Στις 12 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτρική Triumph

Ανανεώνεται χρωματικά η γκάμα των Triumph το 2023

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης