Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph έχει μπει πλέον στην τελική φάση εξέλιξης της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της. Οι Η μοτοσικλέτα δοκιμάστηκε εντατικά τους τελευταίους μήνες από ειδικό τμήμα της Triumph.Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι στις 12 Ιουλίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της μοτοσικλέτας η οποία αναμένεται να φέρει επανάσταση στις ηλεκτρικές σπορ μοτοσικλέτες. Το project TE-1 ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο και ήδη έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η TE-1 έχει σχεδιαστεί από την Triumph σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering. Στο project πήρε επίσης μέρος το Πανεπιστήμιο του Warwick και η εταιρεία Integral Powertrain E-Drive έχοντας σημαντική συμμετοχή στις μετρήσεις και τα τεστ της μοτοσικλέτας. Το όλο εγχείρημα χρηματοδότησε η βρετανική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος Οχημάτων Μηδενικών Ρύπων. Η Triumph ανέλαβε να κατασκευάσει το πλαίσιο, το ψαλίδι, τις αναρτήσεις, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και το σύστημα μετάδοσης βάση της εμπειρίας τη στους δύο τροχούς.

Το πλαίσιο και τα περιφερειακά έχουν σχεδιαστεί από την Triumph.

Εκπλήξεις αναμένουμε στο βάρος της TE-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Williams Advanced Engineering σχεδίασε το σύστημα ψύξης και το σύστημα φόρτισης, ενώ τοποθέτησε στο πλαίσιο της Triumph και τον πρωτότυπο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου για μέγιστη απόδοση με μικρές διαστάσεις και βάρος. Η WMG από τη μεριά της ολοκλήρωσε τις δοκιμές προσομοίωσης για να επιβεβαιωθούν τα σωστά αποτελέσματα απόδοσης και αξιοπιστίας των συστημάτων.

Η Williams Engineering ανάλαβε το σύστημα φόρτισης και μπαταριών.

Αναμένεται να είναι πανίσχυρη η μοτοσικλέτα

Στοιχεία απόδοσης της μοτοσικλέτας ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο σύμφωνα με την Integral Powertrain η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αναμένεται να είναι κοντά στο 9kW ανά κιλό. Μάλιστα από τις πρώτες δοκιμές έχει διαπιστωθεί ότι ο κινητήρας είναι ικανός να αποδώσει μέγιστη ισχύ 500kW (670 ίππους), κάτι φυσικά που είναι αδύνατο να περάσει στη μοτοσικλέτα παραγωγής. Υπομονή περίπου ενάμιση μήνα για να μάθουμε όλα τα στοιχεία αυτής της εντυπωσιακής κατασκευής.

Το teaser βίντεο του TE-1.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανανεώνεται χρωματικά η γκάμα των Triumph το 2023

Αγγίξαμε το νέο Triumph Tiger 1200

Ποιο σπάνιο μοντέλο της Triumph ξεπούλησε σε χρόνο ρεκόρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης