Με την εικόνα του ελαφρά καμουφλαρισμένη, το πολυαναμενόμενο «γυμνό» της Ducati αποτελεί πλέον πραγματικότητα κι όχι δημοσιογραφικό σενάριο, με τον ερχομό του να τοποθετείται επίσημα στο line up του 2020.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το εν λόγω μοντέλο «άργησε», δεδομένης της ζήτησής του από το κοινό. Πλέον όμως, το Panigale που απαρνήθηκε την αεροδυναμική περιβολή του είναι γεγονός και μάλιστα στην πλέον ισχυρή –τη V4 εποχή του. Έτσι λοιπόν, και το γυμνό πρωτότυπο έχει το Desmosedici Stradale κινητήρα των 1.100 κυβικών εκατοστών, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακόμα επίσημες αποδόσεις και τυχόν αλλαγές στη λειτουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανισιακά είναι πρόδηλη η διατήρηση των επιθετικών χαρακτηριστικών του Panigale, με την ειδοποιό διαφορά πέραν της… γύμνιας να είναι το σαφώς φαρδύτερο και ψηλότερο τιμόνι, αλλά και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα (κατά κόσμον winglets ή ελληνιστί… φτεράκια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επικοινωνιακό και αγωνιστικό πλαίσιο εξέλιξης του streetfighter από το Borgo Panigale ήταν η εφετινή ανάβαση του Pikes Peak. Δυστυχώς όμως, η άτυπη γνωριμία του V4 Streetfighter με το κοινό συνοδεύτηκε με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς, μιας και στιγματίστηκε από τον θάνατο του Carlin Dunne, αναβάτη της Ducati στην εν λόγω ανάβαση.

Λίγα λόγια για τον Carlin

Θα έλεγε κάποιος πως ο Carlin Dunne γεννήθηκε για να οδηγεί μοτοσυκλέτες, μιας και με πατέρα πρώην αγωνιζόμενο στο Isle of Man και μεγαλώνοντας σε σπίτι… συνεργείο η ζωή του περιστρεφόταν πάντα γύρω από τους 2 ή τους 4 -γρήγορα πάντα περιστρεφόμενους- τροχούς.

Ο βίος του Carlin ήταν έντονος. Είτε οδηγούσε ποδήλατο (downhill) είτε το αγωνιστικά στημένο για το Pikes Peak Multistrada του, στόχος ήταν πάντα το παραπάνω από το όριο στο κυνήγι της αδρεναλίνης. Ενδεικτικά μιλάμε για έναν αναβάτη με 2 νίκες σε αγώνες Baja, 4 νίκες στο Pikes Peak, 3 παγκόσμια ρεκόρ, 6 συμμετοχές σε ταινίες και συνολικά από όλα αυτά και όχι μόνο 27… σπασμένα οστά.

Η μοίρα όμως, που μόνο παράξενα παιχνίδια ξέρει να παίζει, έπραξε ομοίως και για το Dunne. Έτσι, στον αγώνα που ήξερε καλά, στο Pikes Peak, έχασε τη ζωή του στα 36 του χρόνια, λίγα μέτρα μόλις πριν από τον τερματισμό, με τις συνθήκες της πτώσης του να μην έχουν διευκρινιστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης