του Νίκου Βιτσιλάκη

Οργασμός παραγωγικότητας από την αμερικάνικη φίρμα που ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα ακόμα ριζοσπαστικό για την ιστορία της μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά για τη Harley-Davidson καθόσον δίπλα στο mega On/Off Adventure μοντέλο (που σας είχαμε δείξει προ ημερών εδώ) θα στέκεται και ένα αγριεμένο σε όψη street naked με έναν τελείως νέο υγρόψυκτο V-2 κινητήρα χωρητικότητας 975cc, με 2 ΕΕΚ, τετραβάλβιδες κεφαλές και απόδοση που εκτιμάται στους 110-120 ίππους. Εμφανισιακά το νέο Streetfighter δεν έχει προηγούμενο στη γκάμα της εταιρίας, πιθανά να θυμίζει το XR1200 αλλά κάθε ομοιότητα χαρακτήρα σταματάει εκεί.

Γιατί αυτό το μοντέλο ξεφεύγει σε όλα του από την αμερικάνικη σκηνή, δείχνει να αντλεί έμπνευση από μοτοσυκλέτες όπως το νέο Honda CB1000R και θέλει να πιστεύει ότι θα ανταγωνιστεί καταξιωμένους ευρωπαίους αντιπάλους όσον αφορά στυλ και χαρακτήρα (γιατί από άποψη απόδοσης θα χρειαστεί περαιτέρω δουλειά). Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά σπορ χαρακτηριστικά, όπως π.χ. το ευμεγέθες ανεστραμμένο πιρούνι, τις ακτινικές δαγκάνες και το α λα motoGP φάλτσο τελικό, αλλά η μετάδοση με ιμάντα (belt drive) και το “μικρό” σε διαστάσεις πίσω ελαστικό δείχνουν σκέτη παραφωνία στο σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη το κοντό μεταξόνιο (προσέξτε πόσο μικρό σε μήκος είναι το ψαλίδι) και η αναμενόμενη υψηλή ροπή του “middleweight” κινητήρα είναι παράγοντες που σε φιδίσιους δρόμους μπορούν να το κάνουν να ξεχωρίσει. Oι αμερικάνοι λένε πως το μοντέλο παραγωγής θα έχει πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρωτότυπο που μας έδειξαν, οπότε καλύτερα να περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και φυσικά να το οδηγήσουμε.

Η Harley τολμά και αυτό μας αρέσει, κρατά ζωντανά τα σημεία που τη διαχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και -έστω και καθυστερημένα- κάνει το βήμα μπροστά ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το 2020 δεν είμαι μακριά, όπως μακριά δεν είναι και αρκετός κόσμος που θα καλοδεί το νέο αμερικάνικο όνειρο (και που μέχρι σήμερα δεν είχε συγκινηθεί από κάποιο άλλο μοντέλο της Harley).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης