Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα νέα έπεσαν σαν βροντή στον κόσμο της μοτοσικλέτας καθώς η Buell Motorcycles επιστρέφει στην Τα κεντρικά της Buell βρίσκονται στο Michigan των ΗΠΑ.παραγωγή μοτοσικλετών. Η αμερικανική φίρμα του Erik Buell πλέον βρίσκεται στα χέρια της Liquid Asset Partners του Bill Melvin και ξεκινάει από το μηδέν προκειμένου να χτίσει ξανά το όνομά της στην αγορά μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Buell ανακοίνωσε την παραγωγή 10 διαφορετικών μοντέλων μοτοσικλέτας μέχρι το 2024, ένα σχέδιο πολύ φιλόδοξο. Αυτό βέβαια θα το κάνει χρησιμοποιώντας μερικά υπάρχοντα μοντέλα όπως το superbike 1190RX και το γυμνό streetfighter 1190 SX.

Βασισμένο στο Ulysses είναι το νέο adventure της Buell.

Η αρχή θα γίνει με τρία μοντέλα της πρώην EBR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλατφόρμα των 1190 πάντως ο Eric Buell είχε στα σκαριά και ένα adventure μοντέλο το οποίο ποτέ Πολλά στοιχεία από τη σειρά 1190 θα έχουν τα πρώτα μοντέλα της νέας εταιρείας.δεν βρήκε τον δρόμο της παραγωγής, καθώς οι εξελίξεις οδήγησαν στο τέλος της εταιρείας. Τώρα όμως οι νέοι διαχειριστές έχουν στο πλάνο τους και αυτό το μοντέλο το οποίο παρουσίασαν στην ιστοσελίδα τους σε μορφή concept.

Πρόκειται για ένα Super Tourer (μοιάζει με το Ulysses) εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο V72 κινητήρα των 1.190 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους. Από τις εικόνες φαίνεται να διατηρεί τον χαρακτηριστικό μεγάλο δίσκο φρένων εμπρός της εποχής Eric Buell, ενώ το πλαίσιο διατηρεί το χαρακτηριστικό του να παίζει τον ρόλο και του ρεζερβουάρ καυσίμου. Οι τροχοί είναι ασφάλτινοι 17 ιντσών, αλλά τα ελαστικά είναι ικανά για εκτός δρόμου διαδρομές με μεγάλες αυλακώσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη, ωστόσο μέσα στο 2021 και σίγουρα το 2022 θα έχουμε παρουσιάσεις από την Buell.

Πολύ χοντρό και τρακτερωτό το πίσω ελαστικό της μοτοσικλέτας παραπέμπει σε εκτός δρόμου περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Χρήστος Σμαράιδας «Ο Αυθεντικός»

Με τροχούς 17 ιντσών το νέο Indian FTR 1200 S

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης