Γράφει  Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Το 3ο μας Τσακάλι είναι γεννημένος petrolhead…Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Πάνω στο γνήσιο Honda Z50 που το έφερε από Ιαπωνία!

Ο Χρήστος είναι το πλέον γνήσιο τσακάλι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Χρήστος Σμαράιδας. Είναι κάτοικος Μελισσίων, τρέχει επιχειρήσεις Δεν σταματά να κατασκευάζει μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα…εστίασης και στα νιάτα του έκανε ότι τρέλα μπορείς να φανταστείς. Πρόκειται για ένα γεννημένο τσακάλι καθώς από πολύ μικρός αγάπησε ότι έχει να κάνει με κινητήρα και τροχούς. Πάντα στη σέλα μιας μοτοσικλέτας ή πίσω από ένα τιμόνι αυτοκινήτου, αυτός ο 42χρονος είναι αυτό που θα λέγαμε ένας αυθεντικός petrolhead.

Η συλλογή μοτοσικλετών και αυτοκινήτων του είναι μεγάλη και με ενθουσιασμό μας φιλοξένησε στο σπίτι του παρουσιάζοντας τα… καλούδια του. Από μοτοσικλέτες έχει στο γκαράζ του μια BMW R1200GS, ένα Buell XB12S Lightning, ένα Honda Z50 (γνήσιο) και μια BMW R51 αναπαλαιωμένη. Από αυτοκίνητα μια BMW X6 M, ένα Mini Cooper Works και ένα υπό αναπαλαίωση Mini Cooper του 1976. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι το πάθος με το οποίο μας μίλαγε για τα οχήματά του κάτι που δείχνει και το μέγεθος της ικανοποίησης που παίρνει από τον… στόλο του.

Η ταυτότητα του τσακαλιού...

Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει ο ίδιος…

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… δίχως αμφιβολία αυτή που έχω τώρα η BMW R1200GS. Τη θεωρώ πολυεργαλείο. Τα κάνει όλα και τα κάνει καλά. Δεν έχω αλλάξει ούτε βίδα, πράγμα σπάνιο για μένα.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… στην ορεινή Κορινθία και για το τοπίο αλλά κυρίως γιατί στον γυρισμό/κατάβαση του βουνού βάζαμε κόντρα μεταξύ μας με σβηστές μηχανές προσπαθώντας ο ένας να περάσει τον άλλον φρενάροντας όσο το δυνατόν λιγότερο. Αυτό μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό.

Εντυπωσιακό το Buell μου πήρε το μυαλό!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… από μικρός έφτιαχνα τις μοτοσικλέτες μόνος μου. Μου άρεσε. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω σίγουρα ξεχωρίζει ο Δημήτρης Μπίνης από το «What a Bike».

Το καλύτερο κατάστημα αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Αξεσουάρ; Τι είναι αυτό; Πάντα έβγαζα από τις μοτοσικλέτες πράγματα, δεν έβαζα.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… τα Metzeler. Έχοντας δοκιμάσει πραγματικά πολλές μάρκες/γόμες νομίζω ότι τα Metzeler μου δημιουργούν μια αίσθηση ασφαλείας που κανένα άλλο ελαστικό δεν έχει καταφέρει.

Το Mini Cooper του 1976 που βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναπαλαίωσης

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… αλητεία! Όχι με την κακή έννοια. Καταλαβαίνετε τι εννοώ εσείς οι μηχανόβιοι. Ε;;

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… δεν κάνει να το πω.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… η Mercedes SL55. Πραγματικά κορυφαίο σε όλα!

Πάρτε μια γεύση από ήχο Buell…

Και μια γεύση από τον κινητήρα του Mini

 

Αυτό ή το άλλο... ότι και να διαλέξεις καλό είναι...

 

Το Buell για αδρεναλίνη, το BMW για βόλτες με το κορίτσι...

Τετραπίστονες δαγκάνες στο Mini... είπατε κάτι;

Η BMW R51 κόστισε μια περιουσία για να έρθει σε αυτήν την κατάσταση...

Το μεράκι του δεν σταματάει ακόμα και στο Mini Works με τους 280 ίππους!

Για εξορμήσεις έχουμε ένα BMW X6M....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μάνος Σφακιανάκης «Ο Σοφός»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Βεϊνόγλου: «Ο Επίμονος Αριστοκράτης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης