Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Ducati είχε κάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού H Ducati θα αντικαταστήσει το 2023 την Energica στο πρωτάθλημα MotoE.πρωτότυπου V21L με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE. Η Ducati από το 2023 θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής μοτοσικλετών στο πρωτάθλημα MotoE με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες παίρνοντας τη σκυτάλη από την Energica.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε η μοτοσικλέτα συνεχίζει δυναμικά την εξέλιξή της με την Ducati να κάνει δοκιμές σε πολλές πίστες της Ιταλίας. Η τελευταία επίσκεψη της ομάδας εξέλιξης της V21L έγινε στην πίστα Vallelunga της Ρώμης με τον πρώην αναβάτη MotoGP Alex De Angelis να δοκιμάζει τη μοτοσικλέτα. Ο De Angelis έχει εμπειρία από ηλεκτρικές μοτοσικλέτες καθώς είχε πάρει μέρος στο πρωτάθλημα MotoE το 2019, ενώ στο πλευρό του είχε τον Michele Pirro, επίσημο δοκιμαστή της Ducati.

Ο Alex De Angelis έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους μηχανικούς της Ducati.

Δίπλα στον Michele Pirro θα βρίσκεται ο έμπειρος Alex De Angelis

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ducati έχει πειραματιστεί έντονα πάνω στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, ιδιαίτερα στον τομέα του βάρους και Το καλοκαίρι η Ducati θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για το ηλεκτρικό της MotoE.των επιδόσεων. Άλλωστε οι Ιταλοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να ασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση και το 2027 θα παρουσιάσουν το πρώτο τους ηλεκτρικό μοντέλο

Ο Επικεφαλής του τμήματος Ducati eMobility, Roberto Cane, δήλωσε για την πρόοδο του project: «Από την πρώτη στιγμή που βγάλαμε στην πίστα την Ducati MotoE η δουλειά εξέλιξης δεν έχει σταματήσει ούτε για μια στιγμή. Η σκληρή δουλειά της ομάδας αποδίδει καρπούς καθώς το σχέδιο προχωράει και αναπτύσσεται συνεχώς. Σε τέσσερις μήνες το πρωτότυπο μας έχει ήδη κάνει δοκιμές στις βασικές πίστες της Ιταλίας με πολύ θετικά σχόλια από τους αναβάτες. Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο».

Απολαύστε την ηλεκτρική V21L στην πίστα της Vallelunga.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Μουσείο της Ducati

Ξεκινάει το Ducati DesertX Tour

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης