Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το καινούριο Honda CRF 450R του 2021 έχει σημαντικό φορτίο στους ώμους του καθώς πρέπει να σταθεί στο Βαριά κληρονομιά για το νέο CRF450Rύψος του τίτλου που κατάκτησε το μοντέλο του 2020 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Η Honda φυσικά δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους και παρουσίασε ένα εντελώς νέο μοντέλο, τόσο στον κινητήρα όσο και στα περιφερειακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παρουσίαση του νέου CRF πραγματοποίησαν οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της ομάδας, ο πρωταθλητής Tim Gajser από την Σλοβενία και ο Mitch Evans από την Αυστραλία. Στο βίντεο που ετοίμασε η Honda οι αναβάτες αναλύουν τα θετικά της μοτοσικλέτας η οποία ακολουθεί την φιλοσοφία Razor Sharp Cornering για τη μέγιστη δυνατή απόδοση στις στροφές μιας πίστας motocross ή supercross.

Οι... χαμηλές πτήσεις επιτρέπονται με το Honda CRF450R

Αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με τον μονοκύλινδρο κινητήρα Unicam των 449 κ.εκ. ο οποίος προσφέρειΠιο στενό και πιο ελαφρύ για υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές άμεση απόκριση, ενώ είναι εξαιρετικά ελαφρύς και μικρός σε διαστάσεις. Αυτό επέτρεψε να σχεδιαστεί ένα νέο πλαίσιο το οποίο είναι ελαφρύτερο και πιο στενό σε σχέση με το μοντέλο του 2020. Μαζί με το νέο πιο στενό ψαλίδι οι στροφές γίνονται παιχνιδάκι πλέον με τρομερή ισορροπία και εξαιρετική αίσθηση στον αναβάτη.

Καινούριος είναι επίσης ο συμπλέκτης ο οποίος πλέον είναι υδραυλικός. Είναι κατασκευασμένος από την Nissin και έχει προέλθει από το αγωνιστικό τμήμα της Honda κατευθείαν στα χέρια του ιδιώτη. Στις αναβαθμίσεις πρέπει να επισημάνουμε τη νέα εισαγωγή αέρα στον κινητήρα και την μίζα, ενώ είναι διαθέσιμη και έκδοση Works Edition, η οποία είναι έτοιμη για αγώνες. Διαθέτει αγωνιστική εξάτμιση Yoshimura τιτανίου, φίλτρο Twin Air, αναβαθμισμένη αλυσίδα RK, επίστρωση νιτριδίων τιτανίου στο πιρούνι, αναβαθμισμένη ανάρτηση, ζάντες της DID και ειδικές ρυθμίσεις στην ECU.

Η τιμή του νέου CRF450R ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά αναμένεται να κυμαίνεται κοντά στις 9.000€.

Το νέο CRF στα χέρια των… παγκόσμιων

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης