Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda έχει πάρει φόρα και αναβιώνει τα περισσότερα από τα μοντέλα του παρελθόντος, βάζοντας ξανά Το πιθανότερο μέσα στο 2023 να παρουσιαστεί το NX 500, μαζί με τα Transalp και Hornet.στα στην γκάμα της θρυλικά ονόματα. Ήδη έχουμε δει από την ιαπωνική φίρμα το Africa Twin, το Super Cub, το Dax και το Monkey, ενώ αναμένουμε σύντομα τα Transalp και Hornet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα μοντέλο το οποίο φαίνεται πως ετοιμάζει η Honda να ξαναφέρει στο προσκήνιο είναι το NX Dominator. Το θρυλικό dual sports μοντέλο της Honda κυριάρχησε τη δεκαετία του 1990 έχοντας έναν πολυτάλαντο χαρακτήρα που εξυπηρετούσε αστικές μετακινήσεις, μικρά ταξίδια και πέρασμα από χωμάτινες διαδρομές. Σύμφωνα με το γερμανικό Motorrad η Honda κατάθεσε έγγραφα κατοχύρωσης του λογότυπου NX 500 κάτι που παραπέμπει σε ένα διπλής χρήσης μοντέλο με έμφαση στις εκτός δρόμου ικανότητες.

Πιο κοντά στο CRF300 Rally θα είναι το NX500.

Ο κινητήρας του NX 500 αναμένεται να είναι ο γνωστός δικύλινδρος 471 κ.εκ. τον οποίο συναντάμε στη σειράΤο ΝΧ500 ήταν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο και σταμάτησε η παραγωγή του το 1990. CB500 και αποδίδει 47 ίππους. Για να διαφοροποιηθεί από το CB500X θα έχει εμπρός τροχό 21 ιντσών με ακτινωτές ζάντες και διπλής χρήσης ελαστικά για να είναι ικανό να κινηθεί εκτός δρόμου πιο άνετα. Το NX 500 θα γέρνει περισσότερο προς την πλευρά των CRF300 Rally και Africa Twin. Οι αναρτήσεις θα έχουν μεγάλες διαδρομές, ενώ θα είναι σκληροτράχηλο και σχεδιασμένο για περιπέτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά των μεσαίων adventure μοτοσικλετών πηγαίνει όλο και καλύτερα με πολλά μοντέλα να έχουν δυναμική παρουσία και καλά μερίδια στις αγορές. Δεν είναι τυχαίο πως το Honda CB500X είναι στην κορυφή των πωλήσεων στις μοτοσικλέτες στην Ελλάδα, ενώ και στην Ευρώπη οι πωλήσεις τόσο του Honda όσο και μοντέλων όπως του Benelli TRK502 πηγαίνουν περίφημα.

Το NX 650 Dominator ήταν το μεγαλύτερο από τη σειρά των NX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα δούμε το Honda Hawk 11 στην Ευρώπη;

Το νέο Honda CB500F απέκτησε αυτό που του έλειπε: Χαρακτήρα!

Ο Casey Stoner οδηγεί μετά από 6 χρόνια motocross

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης