Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Θυμάστε το πολύ εντυπωσιακό supersport που είχε παρουσιάσει η CFMoto στην Έκθεση EICMA στο Μιλάνο τον Το μότο της CFMoto είναι “Δύναμη σαν 500cc, ελαφρύ σαν 250cc”.περασμένο Νοέμβριο; Το όνομά του ήταν SR-C21 και επρόκειτο για ένα άκρως εντυπωσιακό σπορ μοντέλο με αναρτήσεις της Ohlins, επιθετικό κουστούμι από ανθρακονήματα, Brembo φρένα, μονόμπρατσο ψαλίδι και χειροποίητη εξάτμιση της SC Project.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CFMoto από ότι φαίνεται προχώρησε τελικά σε αυτό το νέο concept ωστόσο στα περισσότερα σημεία του δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το εντυπωσιακό supersport που είχαμε δει στο Μιλάνο. Το νέο μοντέλο της φίρμας είναι το 450SR το οποίο έρχεται να προστεθεί στο 300SR έχοντας πολλά εντελώς νέα στοιχεία. Το βασικότερο από όλα είναι ο κινητήρας. Το δικύλινδρο σύνολο είναι εντελώς καινούριο 449 κ.εκ. με απόδοση 49,6 ίππους και 39Nm ροπής χαρίζοντας τελική ταχύτητα 190Km/h στη μοτοσικλέτα.

Αυτή είναι η κατασκοπευτική εικόνα του 450SR.

Με αεροδυναμικά φτερά και επιθετικό στιλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχεδιαστικό κομμάτι το νέο 450SR θυμίζει έντονα το SR-C21 στην πιο… γήινη μορφή του. Τα φωτιστικά Θυμίζουμε ότι η CFMoto συμμετέχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3.σώματα LED εμπρός είναι επιθετικά και τα φέρινγκ μαζί με την ουρά δημιουργούν ένα επιθετικό σχήμα. Οι αναρτήσεις δεν είναι της Ohlins, αλλά στο εμπρός μέρος έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι, ενώ στα φρένα συναντάμε έναν μεγάλο δίσκο εμπρός με 4πίστονη δαγκάνα και ABS της Bosch. Το ψαλίδι δεν είναι μονόμπρατσο, αλλά διπλό αλουμινένιο με την CFMoto να έχει τοποθετήσει αεροδυναμικά φτερά στο εμπρός μέρος του φέρινγκ όπως είχαμε δει στο πρωτότυπο SR-C21.

Το νέο supersport της CFMoto μπορεί να μην έχει τα εξωτικά καλούδια του πρωτότυπου SR-C21, ωστόσο αφήνει πολλές υποσχέσεις με εξαιρετικά στοιχεία. Αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα να πωλείται στην αγορά της Κίνας και έπειτα να έρθει στην Ευρώπη, ενώ θα μπει σφήνα ανάμεσα στα Kawasaki Ninja 400 και Honda CBR500R από τα οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Το υπάρχον 300SR είναι ένα εξαιρετικό μικρό supersport μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτες επίσημες εικόνες του CFMoto 250 CL-X

Η CFMoto κερδίζει τον σεβασμό όλων με το 700CL-X Heritage

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης